Çin'in Tayvan tatbikatından ilk görüntüler

Çin Halk Kurtuluş Ordusu'nun (PLA) Doğu Tiyatro Komutanlığı, Çarşamba sabahı Tayvan Adası çevresinde bir dizi ortak askeri operasyona devam etti.

Çin Halk Kurtuluş Ordusu'nun (PLA) Doğu Tiyatro Komutanlığı, Çarşamba sabahı Tayvan Adası çevresinde bir dizi ortak askeri operasyona devam etti.

Askeri operasyonlar, erken uyarı komutanlığı, müdahale bastırma ve birliklerin ileri manevraları da dahil olmak üzere adanın etrafındaki birden fazla hava sahasında görev yapan erken uyarı uçakları, avcı uçakları ve bombardıman uçakları gibi çok sayıda gelişmiş savaş uçağı türünü içeriyordu.

PLA Doğu Tiyatro Komutanlığı hava kuvvetleri pilotu Cao Shaoqing, "Takım arkadaşlarım ve ben avcı uçağımızı uçurduk ve Tayvan Adası çevresindeki hava sahalarına doğru yola çıktık. Savaşmaya hazırız ve her an savaşabiliriz ve egemenliğimizi ve toprak bütünlüğünü korumak için güçlü bir kararlılığa, kararlılığa ve yeteneğe sahibiz." dedi.

PLA Doğu Tiyatro Komutanlığı deniz kuvvetleri ayrıca adanın etrafındaki sularda ortak çevreleme ve kontrol, deniz saldırıları ve kara saldırıları da dahil olmak üzere çok denekli ve hedefli tatbikatlar gerçekleştirdi.

"Savaş gemilerimiz Tayvan Adası'nın doğusundaki belirlenmiş sulara ulaştı ve deniz alarmı ve çevreleme konuşlandırmasını tamamladı. Denizde kontrol altında koordineli muharebe yeteneklerini oynamak için hava kuvvetleri ile ortak deniz ablukası ve hava müdahale eğitimleri düzenliyoruz. PLA Doğu Tiyatro Komutanlığı deniz kuvvetlerinden bir savaş gemisinin kaptanı Feng Zongbin, savaş gemilerindeki tüm subaylar ve askerler, bize emanet edilen görevleri tamamlamak için kararlılıkla hazır bekliyor” dedi.

Operasyonlar sırasında, PLA Doğu Cephe Komutanlığı, denizden ve havadan çok yönlü yüksek yoğunluklu yaklaşımlar ve ilerlemeler organize etmeye ve Tayvan Adası çevresinde tam zamanlı keşif ve erken uyarı yürütmeye odaklandı, böylece ilgili kuvvetlerin ortak muharebe yeteneklerini test etti. 

PLA Doğu Tiyatro Komutanlığı sözcüsü Kıdemli Albay Shi Yi Salı akşamı yaptığı yazılı açıklamada, PLA Doğu Tiyatro Komutanlığının Salı akşamından itibaren Tayvan Adası çevresinde bir dizi ortak askeri operasyon yürütmeye başladığını söyledi.

PLA Doğu Tiyatro Komutanlığı'nın adanın kuzey, güneybatı ve güneydoğu kıyılarındaki deniz alanlarında ve hava sahalarında ortak eğitim tatbikatları düzenleyeceğini, Tayvan Boğazı'nda uzun menzilli canlı ateş tatbikatları ve geleneksel füze testleri gerçekleştireceğini belirtti. adanın doğu kıyısındaki sular.

Sözcü, askeri operasyonların ABD'nin Tayvan sorununa yönelik olumsuz eylemlerinin son zamanlarda büyük ölçüde tırmanmasına karşı sert bir caydırıcı olduğunu ve "Tayvan'ın bağımsızlığını" amaçlayan ayrılıkçı faaliyetlere karşı ciddi bir uyarı olduğunu söyledi.

# abd # çin # operasyon # Hava Kuvvetleri # son # çok # Tayvan # Çin Halk Kurtuluş Ordusu