Çin'den Tayvan Boğazı'nda tatbikat

Çin'in Tayvan Boğazı'nda konuşlanmış ilk büyük devriye ve kurtarma gemisi olan Haixun 06 ile yedi gemiden oluşan bir filo, Çarşamba günü, Fujian Eyaleti açıklarındaki kıyı sularında çok amaçlı bir operasyon gerçekleştirdi.

Xiamen denizcilik yetkilileri tarafından kurulan ortak görev gücü, Tayvan'a uygulanan bir ambargo olan doğal kum ihracatının askıya alınmasının ardından, denizcilik emirlerinin ve balıkçılık moratoryumlarının ihlallerinin yanı sıra yasa dışı madencilik ve kum sevkiyatını hedefliyor.

Haixun 06, Doğu Çin Denizi kurtarma bürosu tarafından konuşlandırılan bir arama ve kurtarma helikopterini içeren ortak bir tatbikat gerçekleştirdi; bu, geminin devreye alınmasından bu yana üstlendiği bir helikopterle koordine edilen bu tür ilk muharebe arama ve kurtarma tatbikatı.

Komutan Tu Tiekun, "Haixun 06, deniz müdahalesi, denizde hayat kurtarma ve deniz trafiği yönetimi açısından teste tabi tutuldu. Özellikle Tayvan Boğazı'nda deniz güvenliğini ve deniz devriyelerini güçlendirdik," dedi. 

Önümüzdeki günlerde Haixun 06, Tayvan Boğazı'ndaki deniz güvenliğini kararlı bir şekilde korumak için Fujian Eyaleti açıklarındaki sularda devriyelerine devam edecek.

"GEMİNİN ÖZELLİKLERİ"

Haixun 06 veya Sea Patrol 06 olarak adlandırılan gemi, Tayvan Boğazı'ndaki en büyük deniz devriye gemisidir. 11 Temmuz'da Fujian eyaletinin başkenti Fuzhou'da görevlendirildi.

128 metre uzunluğunda, 16 metre genişliğinde ve 6.600 ton tam yük kapasitesine sahip. Maksimum hızı yaklaşık 23 knot veya saatte yaklaşık 43 kilometre olan gemi, 60 gün boyunca herhangi bir ikmal olmaksızın çalışabiliyor ve tek seferde 18.500 km'den fazla yol kat edebiliyor.

Kolluk kuvvetleri devriyeleri yapmak, deniz trafiğini izlemek, acil durumlara müdahale etmek, gemileri ve mürettebatı aramak ve kurtarmak, ayrıca yangınları söndürmekle görevlidir.

# çin # tatbikat # gemi # Temmuz # ilk # müdahale # Tayvan # Tayvan Boğazı