Orban: "Batı kendi ciğerlerine vurdu"

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Rusya ve ABD görüşmeden Ukrayna konusunda barış olamayacağını söyledi. Orban, bunun için de “güçlü bir lidere sahip Amerika’ya ihtiyacımız var.” Dedi. ABD ve Batı’nın Rusya’ya yönelik ekonomik savaş politikasını eleştiren Orban, “Batı kendi ciğerlerine vurdu ve nefes nefese kalıyor” ifadelerini kullandı.

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, ABD’nin Teksas eyaletindeki Muhafazakar Siyasi Eylem Konferansı’nda konuştu. Rusya’nın Ukrayna operasyonuna son verecek formülü açıkladı.

Rusya ve ABD görüşmeden, Ukrayna konusunda barış olamayacağını belirten Orban, bu anlamda güçlü liderlere ihtiyaç olduğunu söyledi.


 "KÜRESELCİ LİDERLER SAVAŞI TIRMANDIRIYOR"


Bana göre küreselci liderlerin stratejisi savaşı tırmandırıyor ve uzatıyor. Barış şansını azaltıyor. ABD ile Rusya arasında görüşmeler olmadan Ukrayna'da asla barış olmayacak. Gittikçe daha fazla insan ölecek ve ekonomilerimiz çöküşün eşiğine gelecek. Barış anlaşması müzakere edebilecek güçlü liderlere umutsuzca ihtiyacımız var… Güçlü bir lidere sahip güçlü bir Amerika’ya ihtiyaç var.

Macaristan Başbakanı, ABD ve Batı’nın Rusya’ya yönelik ekonomik savaş politikasını da dikkat çeken sözlerle eleştirdi.



 "BATI YAPTIRIMLARLA KENDİ CİĞERLERİNE VURDU"


Batı kendi ciğerlerine vurdu ve nefes nefese kalıyor. Yaptırımlar Rus birliklerini durdurmuyor, tersine Avrupa ekonomilerini felce uğrattı. Batı, acilen gözden geçirilmesi gereken yanlış varsayımlara dayalı politikalar yürütüyor.

Macaristan Başbakanı Orban, Batı’nın çocukları ve gençleri hedef alan cinsiyetsizleştirme projesine de tepki gösterdi.


 "ÇOCUKLARIMIZI RAHAT BIRAKIN"


Macaristan, referandumla, okullarda ebeveyn izni olmadan cinsel yönelim programları yapılmasını reddetti. Anayasamız geleneksel evliliği koruyor. Özetlemek gerekirse: Anne kadındır baba da erkek. Çocuklarımızı rahat bırakın. Artık durun."

Öte yandan Avrupa Birliği Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi Josep Borell, Orban’ın açıklamalarını kınayarak, tepki gösterdi. Rusya’ya yönelik Avrupa Birliği yaptırımlarının bir hata olduğunu düşünmediğini söyleyen Borrel, “Yapmamız gerekeni yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz.” Dedi.

# abd # rusya # amerika # Ukrayna # avrupa # batı # son # macaristan # orban # küreselci