Bakan Koca'nın açıkladığı Beyaz reform için hekimler ne dedi?

Sağlık sisteminde “Beyaz Reform”un ardından hekimler, ilk ücretlerini aldı. Performans sisteminin kaldırılmasından memnun olduğunu ifade eden hekimler, Beyaz Reform’da bulunan teşvik sisteminin geçici olduğunu söyledi. Cumhuriyetçi Hekimler İkinci Başkanı Dr. Hikmet Çevik, Beyaz Reform’u getiren yönetmeliğin kanunlaştırılması gerektiğini vurguladı.

Sağlık sisteminde “ Beyaz Reform” yürürlüğe girdi. Performans sisteminin kalkmasının ardından hekimler ilk maaşlarını aldı:

- Bu düzenlemenin özü zam değildir hekimlerin ücretlerinin artırılması değildir hekimlerin ücretlendirme yönteminin değişmesidir en önemli kısmı burasıdır.


Beyaz Reform ile doktorlar, baktıkları hasta kadar ücret almayacak. Yeni sistemde ilk maaşlarını alan hekimler, sistemden memnun olduklarını dile getirdi:

- Bu düzenleme ile gelen en önemli değişiklik zaten birikirsek hayatta olan performans sistemi. Çöpe atıldı hekim ücretlendirme yönteminin değişmesi performans sisteminden elde ediyorlardı şimdi hekimler makul bir gelire sahip oldu. Devlet artık şundan vazgeçiyor çok reçete yazan hekime değil niteliğe önem veren bir politika izletecek iş yükünü çok önemli erecekse azaltacak.


Beyaz Reform’da teşvik sistemi bulunuyor. Hekimler, bu sistemin de seçimlerden sonra kalkacağını ifade ediyor:

- Tamamen geçici bazı benzerlikleri var performans sistemi çünkü kaynakların temimi ve birleştiren bir artık kaynakları toplaması ve dağıtması açısından kaynaklar artık merkezde toplanıyor ve oradan dağıtılıyor.


Ulusal Kanal’a konuşan Cumhuriyetçi Hekimler 2’nci Başkanı Dr. Hikmet Çevik, performans sisteminin kaldırılmasıyla şiddetin önleneceğini kaydetti. Yönetmelikle çıkan Beyaz Reform’un kanunlaştırılması için de çağrı yaptı:

- Aralık ayında aslında meclise cumhuriyetçi hekimlerin teklifiyle meclise gelen yasa aslında yönetmelik olarak Çıkmıştır o yasayla güvenceli gelire makul bir gelire ek ödemeyle olmadan sağlıyordu ama yasaya dönüşecektir çok memnumuz bu düzenlemeden.
# sağlık bakanı # Ulusal # ilk # çok # sağlık sistemi # cumhuriyetçi hekimler # performans sistemi # beyaz reform