Rusya Kırım'da o terör örgütünü çökertti

Rusya tarafından Kırım’da atanan bölgesel yönetimin başkanı Sergey Aksyonov, Kırım’da Rus askeri üssünü hedef alan saldırıların ardından, Rusya Federal Güvenlik Servisi’nin (FSB) yasaklı olan bir İslami grupla bağlantılı altı kişiden oluşan bir terör hücresini çökerttiğini duyurdu.

Rapora göre, Yalta ve Dzhanköy topraklarında faaliyet gösteren hücrenin üyeleri, eylemlerin koordinasyonu Ukrayna topraklarından gerçekleştirildi. Toplamda, tümü Rusya vatandaşı olan altı kişi gözaltına alındı. FSB'ye göre, hücrenin üyeleri ideolojilerini yarımadanın sakinleri arasında "kasıtlı olarak" yayıyor ve çoğunlukla Müslüman inancına sahip gençleri saflarına alıyorlardı.

Gözaltına alınanların ikamet yerlerinde yapılan aramada yasaklı yayınlar, iletişim araçları, teröristlerle yazışmalar ve elektronik medya bulundu. Ceza davası açılmıştır, olası suç ortaklarının tespiti vb. için soruşturma ve operasyonel işlemler devam etmektedir. Ayrıca, tutuklular, özellikle terör eylemleri olmak üzere, yasadışı eylemlerde bulunup bulunmadıkları konusunda kontrol edilmektedir.

"Hizb-ut-Tahrir al-Islami" * (İslami Kurtuluş Partisi) grubunun faaliyetlerinin Rusya'da 2003'ten beri yasaklandığını hatırlayın. Grubun amacı, "İslam Hilafetinin" gücünü tüm dünyada tesis etmektir.

# rusya # Ukrayna # terör # kırım