Suriye halkı ABD-PKK'nın petrol hırsızlığına isyan ediyor

Suriye’nin zengin petrol sahalarına sahip Haseke, ABD’nin kontrol ettiği terör örgütü YPG/PKK’nin işgali altında… ABD-PKK’nın petrol hırsızlığı, Haseke halkını yakıttan mahrum ediyor. “Deniz gibi petrolümüz var ancak kaçırılıyor" diyen bölge halkı, ABD’nin ve onun kara gücü PKK/YPG’nin Suriye’den çıkarılmasını istiyor.

Suriye'nin petrol kaynaklarının yaklaşık yüzde 90'nı ele geçiren YPG/ PKK'lı teröristler, işgal altında tuttukları bölgelerde halkı, bu zenginlikten mahrum bırakıyor. ABD-PKK yağması nedeniyle Suriyeliler, kendi ülke kaynaklarını kullanamıyor.

Yakıt krizinin en yoğun yaşadığı yerlerin başında Rumeylan gibi zengin petrol sahalarının bulunduğu Haseke ili geliyor.

Yağmaladığı petrolden büyük kazanç sağlayan YPG/PKK, halktan kestiği yakıtı örgüte yakın tüccarlar yoluyla karaborsaya sürüyor.

ABD/PKK’nın petrol hırsızlığı ve karaborsa, Haseke’de akaryakıt krizini derinleştiriyor

Deniz gibi petrolümüz var ancak kaçırılıyor" diyen Haseke halkı, ABD’nin ve onun kara gücü PKK/YPG’nin Suriye’den çıkarılmasını istiyor.

PKK/YPG'li teröristlerin, ABD ordusunun koruması altında yaptıkları petrol hırsızlığı bir çok kez görüntülenerek, belgelendi.

Suriye Petrol Bakanlığı da geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, üretilen günlük 80 bin varil petrolün büyük bir bölümünün ABD'li işgalciler tarafından yağmalandığını açıklamıştı. Bakanlık, ABD-PKK ikilisinin petrol hırsızlığının Suriye ekonomisine verdiği zararın 105 milyar doların üzerinde olduğunu bildirmişti.

# abd # yakıt # amerika # pkk # suriye # pyd # YPG # benzin # Deniz # petrol # enerji # çok # Suriye Arap Cumhuriyeti # haseke # petrol hırsızlığı # Rumeylan # Suriye Petrol Bakanlığı