Fuat Oktay Afyon'da ''Zafer masası''ndan Atina’yı uyardı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Türk F-16'larını taciz eden Yunanistan'ı sert bir dille uyardı. Oktay, Atina yönetimine İstiklal mücadelesini hatırlattı, "Yine denizlere dökeriz" sözleriyle yanıt verdi. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da Atatürk'ün yüz yıl taarruz emrin verdiği masadan Yunanistan'ı uyardı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Büyük Taarruz'un 100'üncü yılı kutlamaları çerçevesinde Afyonkarahisar'da açıklamalarda bulundu. Oktay, Yunanistan'ın Türk savaş uçaklarına yönelik tacizlerine tepki gösterdi.

- Büyük zaferin 100’üncü yılında böyle güçlü bir Türkiye varken şu anda bölgede ve Mavi Vatan'da türlü aymazlıklarla kaçak dövüşenler aynı cesareti gösterebilir mi?


Oktay, Yunanistan'a İstiklal mücadelesini hatırlatarak net mesaj verdi:

- Yunan’ın dün olduğu gibi bugün de yüreği yetmez! İçerdeki ve dışarıdaki bedhahları istiklal mücadelesinde olduğu gibi yine denizlere dökeriz! 
Fuat Oktay, Türkiye'nin yerli ve milli silahlarına da dikkat çekti.
- MİLGEM gemilerimiz ve denizaltılarımızdan İHA, SİHA ve insansız kara araçlarına; havada karada denizde, milli güvenliğini milli teçhizatıyla sağlayabilen bir Türkiye var. Kendi uydusunu üretme kapasitesine sahip, Türkiye’nin otomobili TOGG’ için gün sayan, ihracatta rekorlara tarımda yüksek rekolteye koşan bir Türkiye’den söz ediyoruz.


Diğer yandan Yunanistan'ın tacizlerine yönelik bir açıklama da Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'dan geldi. Akar, 100 yıl önce işgalci Yunan kuvvetlerine karşı taarruz emrinin verildiği masadan Yunanistan'ı uyardı.

Akşehir’deki Garp Cephesi Karargâhı’nda Hürriyet gazetesine konuşan Akar, zafer masasından Yunanistan'ın tacizleri için, "Biz kimseyi taciz etmiyoruz ama hiçbir tacizi de karşılıksız bırakmıyoruz" dedi.

# türkiye # yunanistan # hulusi akar # iha # siha # Afyonkarahisar # türk # Fuat Oktay # Mavi Vatan # milli savunma bakanı # Atina # cumhurbaşkanı yardımcısı # togg # akşehir