Enerjide yüzde 50'ye varan zamlar tepki çekti

Doğal gaza ve elektriğe yapılan yüzde 50’ye varan zamlar hem sanayiciyi hem tüketiciyi isyan ettirdi. Tüketicinin kullandığı enerjiye yapılan zamlar yüzde 20’de tutulmakla birlikte sanayideki yüksek artışların, fiyatları artıracağına ve enflasyonu körükleyeceğine dikkat çekildi. KOBİ ve Tüketici Dernekleri zamların geri çekilmesini ve enerjinin kamulaştırılmasını istedi.

 " ENERJİ KAMULAŞTIRILMALI"

KOBİDER Başkanı Nurettin Özgenç ise özellikle elektriğe yapılan zammın hiçbir açıklaması olmadığına söyledi:

- Devletin hantal yapısından kurtarılan elektriğin daha ucuza üretileceği iddia edildi, enerji bollaştı. O zaman bu kadar zam nasıl oluyor? Enerji gibi şeyleri kamunun, devletin üretmesi lazım. Buraya yatırımlar yaptık, dereleri kuruttuk, hâlâ daha fahiş fiyatlar!

 "ZAMLAR, TÜM ÜRÜNLERE YANSIYACAKTIR"

Özgenç, fahiş zamların KOBİ’leri ve sanayiyi etkileyeceğini bunun da tüm ürünlere yansıyacağını vurguladı:

- Bu, zaten zor durumda olan KOBİ’leri daha da zor duruma sokar. Üretimi çok büyük etkileyecektir. Üretim yapmada, yabancılarla rekabette çok büyük sıkıntı getirecek.

Zamların geri alınması da her kesimde dile getirilen bir talep... Tüketici Bilincini Geliştirme Derneği Genel Başkanı Fuat Engin, devletin enerji şirketlerini korumak yerine tüketiciyi koruması gerektiğini belirtti; zamların geri çekilmesini istedi.

Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Turhan Çakar ve, zamların geri çekilmesi için kitlesel tepki ortaya konulması gerektiğini söylerken, KOBİDER Başkanı Özgenç, “zamlara karşı platform kurulursa, orada yerimizi alırız.” dedi.

# kobi # elektrik # Bir # enerji # doğal gaz # çok # Tüketici Hakları Derneği # turhan çakar # KOBİDER # Tüketici dernekleri