Kız Kulesi yıkıldı iddiasına yanıt

Sosyal medyada tarihi Kız Kulesi'nin yıkıldığı iddiası ile ilgili Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'nden açıklama geldi. Açıklamada, "Restorasyon çalışmalarının sürdüğü ve Kız Kulesi'nin 2023 yılında tarihi değerine uygun şekilde bir anıt eser ve müze olarak hizmet vereceği" belirtildi.

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'nden sosyal medyada tarihi Kız Kulesi'nin yıkıldığına yönelik paylaşımlar üzerine açıklama yapıldı.

Genel Müdürlüğün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, 1940'lı yıllarda Kız Kulesi'nde yaşanan yangın sonrasında betonarme eklenti yapıldığı belirtildi.

Betonarme eklenti ile ilgili alanında uzman isimlerle çalışıldığı ve hazırlanan projeler doğrultusunda evrensel koruma ilkelerine bağlı kalarak külah kısmın yapıdan uzaklaştırıldığı, özgün malzemesine uygun olarak yapılmasına yönelik çalışmaların devam ettiği ifade edildi.

Restorasyona ve Kız Kulesi'ne ilişkin tüm belge ve gelişmelere kizkulesi.com sitesinden ulaşılabiliyor. Ayrıca açıklamada Kız Kulesi’nin 2023 yılında hizmete gireceği de belirtildi.

"2023 yılında, Cumhuriyetimizin 100. yaşında, Kız Kulesi, tarihi ve abidevi değerine uygun şekilde, bir anıt eser ve müze olarak hizmet verecektir."))
Öte yandan Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü, kulenin restorasyon sonrasında nasıl görüneceği ile ilgili de bir fotoğraf paylaştı.

# yangın # Kültür ve Turizm Bakanlığı # Bir # kız kulesi