Vostok-2022'de Çin'den düşman mevzisine yoğun ateş

Çin kara ve hava taktik grupları devam eden Vostok (Doğu)-2022 tatbikatlarının bir parçası olarak Rusya'daki Sergeyevsky Eğitim Sahasında ortak bir gerçek zamanlı askeri tatbikat gerçekleştirdi. Tatbikat sırasında Çin tankları ve piyade savaş araçları düşman mevzisine yoğun ateş açtı. Saha uçaksavar oluşumları ve havadan saldırı kuvvetleri dahil olmak üzere muharebe kuvvetleri, havada ve yerde birlikte çalışarak düşman kuvvetlerini ortaklaşa ortadan kaldırdı.

Çin kara ve hava taktik grupları devam eden Vostok ( Doğu)- 2022 tatbikatlarının bir parçası olarak Rusya'daki Sergeyevsky Eğitim Sahasında ortak bir gerçek zamanlı askeri tatbikat gerçekleştirdi.

Tatbikat sırasında Çin tankları ve piyade savaş araçları düşman mevzisine yoğun ateş açtı. Saha uçaksavar oluşumları ve havadan saldırı kuvvetleri dahil olmak üzere muharebe kuvvetleri, havada ve yerde birlikte çalışarak düşman kuvvetlerini ortaklaşa ortadan kaldırdı.

Çin kara taktik grubunun taktik komuta ekibi lideri Xia Fangjun "Ortak tatbikat sırasında üçüncü nesil ana muharebe teçhizatının performans avantajlarından tam olarak yararlandık ve entegre komuta platformunu keşif yöntemleriyle birleştirdik. Sonuç olarak, muharebe alanı tepki süresi etkin bir şekilde kısaltıldı" dedi. 

Çin hava taktik pilotu Wang Yuxing, "Tatbikat sırasında hedefe hızlı ve hassas bir şekilde kilitlenmemiz gerekiyordu. Bu nedenle hava-yer koordinasyonunu güçlendirdik, giriş zamanlamasını ayarladık ve saldırı modunu optimize ettik" dedi.

Çin kara taktik grubu komutan yardımcısı Jiang Zhaosheng, "Tatbikat sırasında ortak sistem tarafından desteklenen kara taktik grubunun savunma ve karşı saldırı operasyonlarını gerçekleştirdik" açıklamasında bulundu.

"Vostok (Doğu) 2022" askeri tatbikatları, Çin, Cezayir, Hindistan, Beyaz Rusya, Tacikistan ve Moğolistan dahil olmak üzere diğer ülkelerden birliklerin katılımıyla Çarşamba günü Rusya'da başladı.

31 Ağustos - 7 Eylül tarihleri ​​arasında yapılması planlanan tatbikatlar, birliklerin konuşlandırılması, ortak harekat planlaması, ortak harekat uygulaması ve kuvvet geri çekilmesi organizasyonu olmak üzere dört aşamada gerçekleştiriliyor. 

# rusya # hindistan # çin # cezayir # doğu # Tacikistan # Bir # moğolistan # eylül # askeri tatbikat # 2022 # Beyaz Rusya