Kremlin Sözcüsü Peskov: "Türkiye önemli bir ortak"

Rusya ile Türkiye ilişkileri ile ilgili Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov’dan dikkat çeken bir açıklama geldi. Perkov, Türkiye’nin Rusya için önemli bir ortak ve dost bir ülke olduğunu söyledi.

Moskova ile Ankara arasındaki iş birliği gün geçtikçe ilerliyor. Türkiye- Rusya ilişkileri ile ilgili son açıklama Kremlin Sözcüsü Dmitriy Pekov'dan geldi.

Rusya'nın Türkiye'yi önemli bir ortak olarak gördüğünü vurgulayan Peskov, "Türkiye, şüphesiz bizim için dost bir ülke. Türkiye, uluslararası siyaset noktasında politik konularda, ticaret ve ekonomik iş birliği bağlamında bizim için çok önemli bir ortak." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin, Rusya'ya yönelik yaptırımlara katılmadığını belirten Kremlin Sözcüsü "Türkiye, Rusya karşıtı yasa dışı yaptırımlara katılmadı ve kendi egemen bağımsız siyasetini yürütüyor. Rusya ve Türkiye'nin, siyaset ve ekonomi konularındaki iş birliğinde muazzam potansiyelleri var." açıklaması yaptı.

Öte yandan dolar ve avroya karşı adımlarını hızlandıran Rusya, rezervlerin3 dost olarak gördüğü ülkelerin paralarını eklemek istiyor.

Rusya Merkez Bankası tarafından ağustosta yayımlanan raporda, yabancı ülkelerin para birimleriyle ruble üzerinde etki yaratabilmek için dost ülkelerin para birimlerinin rezervlerde daha fazla kullanılması konusunun incelendiğine vurgu yapıldı.

Rapora göre, Rusya Maliye Bakanlığı, Ulusal Refah Fonu'nun yenilenmesi ve harcamaları için dost ülkelerin Türk lirası, yuan, rupi gibi para birimlerine yönelik bütçe kuralı yöntemine ilişkin bir işletim yöntemi uygulanması üzerine çalışmalara başladı.

# sözcü # ankara # türkiye # rusya # Ukrayna # erdoğan # açıklama # Putin # ekonomi # Bir # yaptırım # son # peskov # ortak # kremlin sözcüsü