Bakan Koca açıkladı: Sağlıkta kamuya dönüş ne kadar ?

Sağlık çalışanlarının kamuya dönüşleri hızlandı. Başvurulardan beş bini uzman hekim. Sadece İstanbul’da bin 350’yi buldu. Ankara’da 650’yi geçti. İzmir’de 600’e yaklaştı. Hatay’da 130’u, Diyarbakır’da 170’i, Batman'da 44 hekimi buldu. Tüm illerden yüksek oranda kamuya başvuru var.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan, sağlıkta kamuya dönüş için atılan adımları değerlendirdi. Sağlık çalışanlarının kamu hastanelerine yaptığı başvurularla ilgili son durumu paylaştı:

- Kamuya dönüş için 1 hafta içinde şu ana kadar 6 bin kişiyi geçen başvuru oldu. Bunun 5 bini uzman. Sadece İstanbul'da BİN 350'yi buldu. Ankara’da 650’yi geçti. İzmir’de 600’e yaklaştı. Hatay’da 130’u, Diyarbakır’da 170’i, Batman'da 44 hekimi buldu. Önümüzdeki dönemde kamuda çalışmak bu anlamda avantaj olacak. Hekimlerin güvencesi olacak. Bunu net bir şekilde söyleyebiliriz.


Sağlık Bakanı Kovid salgınında altıncı dalganın da giderek azaldığını belirtti. Bakan, hastaneye yatışların belirgin şekilde düştüğünü, yoğun bakımları tekrar kapanmaya başladığını hatırlattı.

Kişisel tedbirlerin önemine vurgu yapan Bakan Koca yeni eğitim öğretim dönemi için maske zorunluluğu olmadığının bir kez daha altını çizdi. Bakan, "Aşılar aksatılmamalı" uyarısında da bulundu.

# izmir # istanbul # ankara # diyarbakır # batman # hatay # Bir # son # maske zorunluluğu