AB'den LGBT dayatması hamlesi

Avrupa Birliği toplumsal çürümeyi dayatan LGBT'ye meşruluk kazandırma çabası içinde. AB, “basın özgürlüğü” adı altında LGBT’yi sahiplenen ve koruyan bir yasaya hazırlanıyor. Buna göre Birlik üyesi ülkelerde LGBT aleyhine yayın yapmak ağır yaptırımlara ve merkezi kontrole bağlanacak.

Avrupa Birliği toplumsal çürümeyi dayatan LGBT karşıtı yayınları önlemek için harekete geçti.

AB, üye ülkelerde yayın yapan medya kuruluşlarını kontrol etmeyi amaçlayan bir yasayı bu hafta duyuracak.

AB, yasa ile üye ülkelerdeki medya kuruluşları üzerinde kendi vizyonunu dayatacak bir kontrol mekanizması oluşturmayı hedefliyor. LGBT aleyhine yayın yapmak ağır yaptırımlara ve merkezi kontrole bağlanacak.

Yenişafak'ın haberine göre Brüksel adına görevli bir komisyon, kuruluşların yayın politikalarını düzenleyecek bir ekip atayabilecek.

Medya kuruluşunun yönetim kurulunda çalışan kişileri de yargılayabilecek ve görevden alabilecek. Komisyon, reklamların medya kuruluşlarına pay edilmesinde de söz sahibi olacak.

Hazırlanan taslak metne göre, avukatlara AB hükümlerini savunabileceği yeni haklar tanınacak. Halihazırda çok sayıda AB üyesi ülkenin temsilcileri ve medya kuruluşları, “özgür medya” kılıfıyla hazırlanan yasanın, beklenenin aksine ülkelerdeki ifade özgürlüğünü kısıtlayacağı görüşünde.

Yasa, AB’ye, medya kuruluşlarının yayın politikalarına müdahale etme hakkı da tanıyor. Komisyon, medya kuruluşlarının reklam gelirlerini de denetleyecek. Üye devletler içindeki kamu kurumlarının ve ilgili şirketlerin yıllık reklam harcamalarını raporlamalarını talep edecek.

Öta yandan Macaristan, 2021’de çocukların ve gençlerin ulaşabileceği kitap, film ve benzeri yayınlardaki LGBT temalarına yasak getirmişti. Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda da, LGBT hareketini “yeni Bolşeviklik” olarak tanımlamıştı.

# cumhurbaşkanı # avrupa # avrupa birliği # Bir # lgbt # Polonya # macaristan # Andrzej Duda