Çavuşoğlu: “Avrupa’da zayıflama yararımıza olmaz"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, diplomasi muhabirleriyle buluştu. Avrupa’daki enerji krizine değinen Çavuşoğlu, “Kıtanın zayıflaması bizim yararımıza olmaz” dedi. Bakan, taciz ve saldırılarını artıran Yunanistan ile bir görüşme planı olmadığını söyledi. Çavuşoğlu, Türkiye’nin yaptırımlara katılmamasından Yunanistan’ın rahatsız olduğunu vurguladı.

Dışişleri Bakanlığı’nda diplomasi muhabirleriyle bir araya geldi. Avrupa’daki enerji krizi üzerinden “Kıtanın zayıflaması bizim yararımıza olmaz” dedi:

- Zayıflaması bizim yararımıza hiçbir zaman olmaz. Avrupa bizim ticaretimizin yüzde 50’sini gerçekleştirdiğimiz ve içinde bulunduğumuz bir kıta.


Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na taciz ve saldırılarını artıran Yunanistan ile planlı bir görüşme olmadığını da açıkladı. Bakan, Yunanistan’ın Türkiye’nin yaptırımlara katılmaması, turistlerin Türkiye’ye gelmesi gibi konuları sürekli gündeme getirdiğini kaydetti. “Belli ki bundan da çok rahatsız olmuşlar” ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu, Yeniden Asya açılımına da değindi. “Dış politikada tek bir yöne bakmıyoruz” dedi:

- Dış politikada tek bir yöne bakmıyoruz. Yeniden Asya açılımımız bine yakın somut eylem 981 eylem unsuruyla devam ediyor Malezya ve Endonezya İle ilişkilerimizde ivme yakaladık dünyanın her yerinde olmamız gerekiyor.


Dışişleri Bakanı’na Suriye ile temas sorusuna da yanıt verdi. Çavuşoğlu, Astana Formatı, Anayasa Komitesi ve diğer konularda masa etrafında görüşmelerimiz devam ettiğini söyledi. “İkili düzeyde herhangi bir siyasi görüşme yok. İstihbarat düzeyinde görüşmeler devam ediyor” açıklamasını yaptı.


Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye’nin Suriye topraklarından çekilmesinin mümkün olmadığını belirtti. Çekilmenin “Suriye için risk” ve Türkiye için ciddi bir göç baskısı yaratacağını işaret etti. Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad ile Belgrad’da ayaküstü yaptığı görüşmeyi hatırlattı.

# türkiye # yunanistan # endonezya # suriye # avrupa # asya # Bir # Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu # anayasa komitesi # belgrad # enerji krizi # Yeniden Asya açılımı # astana formatı # Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad