Atlantik kışkırtması devam ediyor: Almanya Rus petrol şirketine el koydu

Rusya'ya karşı yaptırımlarla yetinmeyen Atlantik sisteminden yeni bir hamle daha geldi. Almanya, enerjide arz güvenliği bahanesi ile Rus enerji şirketi Rosneft'in Alman yan kuruluşu Rosneft Almanya şirketine kayyum atadı.

Rusya'ya karşı yaptırımlarla yetinmeyen Atlantik cephesinden kışkırtıcı bir hamle daha geldi. Alman hükümeti, Rus enerji şirketi Rosneft'in Alman yan kuruluşu Rosneft Almanya’ya kayyum atadı.

Almanya Ekonomi ve İklimi Koruma Bakanlığından yapılan açıklamada, ham petrol ithalatçısı "Rosneft Almanya" yönetiminin, Alman Enerji piyasası düzenleme kurumu'na devredildiği belirtildi.

Bakanlığın açıklamasında, Rosneft Almanya'nın ülkenin petrol işleme kapasitesinin yaklaşık yüzde 12'sini oluşturduğu ve Almanya'nın en büyük petrol işleme şirketlerinden biri olduğu belirtilerek, kayyum atanmasının enerji arz güvenliğine yönelik tehdide karşı bir adım olduğu belirtildi.

Almanya'da yaşanan enerji krizinin ardından Berlin yönetimi Enerji Güvenliği Yasasını devreye sokmuş, enerji arz güvenliğini sağlamak için kritik şirketlere kayyum atama yetkisi vermişti.

Rosneft Almanya, Berlin-Brandenburg bölgesi ve Batı Polonya için benzin, dizel ve gazyağı tedarikinde büyük önem taşıyan PCK rafinerisinin yüzde 54,7'lik hissesine sahip bulunuyordu.

# rusya # benzin # batı # Bir # Polonya # Atlantik Cephesi # kayyum # dizel