Astana ortaklığından ABD'de sürpriz toplantı

Astana süreci Dışişleri Bakanları toplantısı, ABD'nin New York eyaletinde yapıldı. Türkiye, Rusya ve İran Dışişleri Bakanları Türkevi'nde buluştu. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye krizine kalıcı siyasi çözüm bulunması için diplomatik çabaların her alanda sürdürüldüğünü söyledi.

İran'da Temmuz ayında yapılan zirvede ABD'yi Suriye'den çıkarma hedefini açıklayan Astana ortaklığı ABD'de sürpriz bir toplantı yaptı.

Suriye’de kalıcı çözüm için Türkiye, Rusya ve İran’ın başlattığı Astana sürecinde görüşmeler devam ediyor.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu için New York’ta bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Türkevi’nde bir araya geldi.

Astana Süreci Dışişleri Bakanları toplantısının bir bölümüne, Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi Geir Pedersen da katıldı.


Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, toplantıya ilişkin sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Suriye krizine kalıcı siyasi çözüm bulunması için diplomatik çabalarımızı her alanda sürdürüyoruz." ifadelerine yer verdi.

# abd # türkiye # rusya # iran # suriye # new york # Bir # Birleşmiş milletler # Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu # Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov # Türkevi # Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi Geir Pedersen # İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan