İkinci el kuralını delmeye çalışanlara ceza geliyor

AK Parti, ekonomik düzenlemeleri içeren torba kanun teklifi için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Hazine ve Maliye Bakanlığı yetkilileri, Meclis'te AK Partili kurmaylarla bir araya geldi. Teklifle dar gelirlinin icra borçları ve ikinci el araç satışları ile ilgili düzenleme yapılacak.

Meclis, 1 Ekim Cumartesi günü açılacak. Yeni yasama yılında Genel Kurul’un önüne gelecek düzenlemelerden birisi de ekonomi torba kanun teklifi olacak.

AK Parti, torba kanun teklifi hazırlıklarına devam ediyor. Bu kapsamda AK Parti Grup Başkan Vekili ile Hazine ve Maliye Bakanlığı bürokratları Meclis’te bir araya geldi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın hazırladığı teklifte 60 madde bulunuyor. Torba kanunla yaklaşık 6 milyon dar gelirli vatandaşın 15 Ağustos öncesine ait icra ve haciz işlemi başlatılmış 30 milyar lira tutarındaki borçları silinecek.

Aynı zamanda varlık yönetim şirketleri tarafından yapılan icradaki borçlarla ilgili de düzenlemeye gidilecek. 1 milyona yakın vatandaşın varlık yönetim şirketlerine devredilmiş 2 bin 500 liraya kadar olan icra takibindeki borçlarını devlet üstlenecek.

Araç satışında 6 ay 6 bin kilometre sınırı şartını aldatmacalarla delmeye çalışanlara 300 bin liraya ceza verilmesi de torba kanun teklifiyle yasalaşacak.

Anayasa Mahkemesi, Fiyat İstikrar Komitesi'nin kurulmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'ni iptal etmişti. Bu konuda da yasayla yeni bir düzenlemeye gidilecek. Torba yasa teklifinde bununla ilgili bir maddenin yer alması bekleniyor.

Torba kanun teklifi için bir toplantı daha yapılacak. Ardından 1 Ekim'de Meclis'in açıldığı hafta, teklifin sunulması öngörülüyor.

# ak parti # ekonomi # anayasa mahkemesi # Bir # torba kanun # fiyat istikrar komitesi