Rusya'ya katılım referandumunda son gün: Sandıktan ne çıkacak?

Donetsk, Lugansk, Zaporozhye ve Kherson'daki Rusya'ya katılım referandumu için açılan oy merkezlerinin beşinci ve son günü başladı.

Donetsk, Lugansk, Zaporozhye ve Kherson'daki  Rusya'ya katılım referandumu için açılan oy merkezlerinin beşinci ve son günü başladı.

Oy verme işlemi bugün sabah sekizden dörde kadar yapılacak. Sandıklar kapanır kapanmaz oy sayımı başlayacak ve sandıktan çıkan veriler kamuoyu ile paylaşılacak.

Referandum katılımı ön verilere göre, Donetsk Cumhuriyeti'nde %86,89, Luhansk'ta %83,61, Kherson'da %63,58 ve Zaporozhye'de %66,43 oldu.

Oylama, Ukrayna'nın yoğun bombardımanı devam ederken yapılıyor. Donetsk Belediye Başkanı Alexei Kolymzin, Ukrayna bombardımanının gece gündüz devam ettiğini ve kentin sadece referandumun ilk üç gününde 115 kez bombalanmaya maruz kaldığını duyurdu.

Donetsk Cumhuriyeti genelinde, referandumun dört günü boyunca Ukrayna bombardımanında iki sivil öldü ve 18 kişi yaralandı.

Donetsk'teki referandum komitelerinin çalışanları, Ukrayna güçlerinin provokasyonlarına göğüs germeye hazır olduklarını ve bombalama başlarsa seçmenlerin sığınaklara nakledileceğini doğruladı.

Lugansk Seçim Komisyonu, Ukraynalı ajitatörlerin Starobilsk bölgesindeki sandık merkezlerini yakma tehditlerinden sonra, sandıkların yedek sandıklara taşındığını söyledi.

Rusya Merkez Seçim Komisyonu'na göre, 40 ülkeden 100'den fazla uluslararası gözlemci referandumlarda oylamayı gözlemlemeye katılıyor.

Rusya Merkez Seçim Komisyonu'nun dört üyesi ve bölgesel seçim komisyonlarının 100'den fazla temsilcisinin referandum bölgelerindeki sandıklara katıldığını da sözlerine ekledi.

Tüm gözlemciler, referandum sürecinin iyi bir şekilde düzenlendiğini ve oylamanın gönüllü ve şeffaf yapısını onayladı.

# rusya # Ukrayna # Putin # referandum # Bir # ilk # son # Donetsk # Zelenski # Lugansk