Aliyev'e Vucic'ten doğal gaz hattı açılışında övgü dolu sözler

Bulgaristan ile Yunanistan arasında inşa edilen ve Azerbaycan doğal gazını Bulgaristan'a aktaracak hat resmi tören açılışı ile hizmete girdi. Açılışta konuşan Sırbistan Cumhurbaşkanı Vuçiç, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'e övgüler düzdü.

Bulgaristan ile Yunanistan arasında inşa edilen, yılda 3 milyar metreküp Azerbaycan doğal gazının aktarımı yapacak hat tamamlandı. Hattın açılışı için resmi tören yapıldı.

Törene Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev, Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Avrupa Birliği Enerji Komiseri Kadri Simson, Kuzey Makedonya Cumhurbaşkanı Stevo Pendarovski, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis ve Romanya Başbakanı Nicolae Ionel Ciuca katıldı.

Törende konuşan Sırbistan Cumhurbaşkanı Vuçic, “Sevgili dostum” diyerek sözleriyle Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’den övdü:

- Görüyorum ki, sevgili dostum artık Avrupa'da çok popüler oldun. Ona ulaşamıyorum. Onunla onlarca kez konuştum ama artık İlhan Aliyev'e ulaşamıyorum. Avrupa'da çok popüler oldu. Bu arada ne yaptı bilmiyorum ama yapmak isterdim. Doğruyu söylemek gerekirse aynı tarif. Ve dediğim gibi bu Sırbistan için çok önemli bir gün.
# yunanistan # Azerbaycan # cumhurbaşkanı # avrupa # bulgaristan # Bir # İlham Aliyev # romanya # Ursula von der Leyen # Sırbistan # Kuzey Makedonya # Rumen Radev # Azerbaycan Cumhurbaşkanı # miçotakis # Stevo Pendarovski # yunanistan başbakanı # Aleksandar Vucic # sırbistan cumhurbaşkanı