CHP liderinin danışmanına ABB'den maaş

Millet ittifakı belediyelerindeki maaş skandallarına bir yenisi daha eklendi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun New York'ta ikamet eden danışmanı Rasim Bölücek'e, belediye şirketlerinden maaş verdiği ortaya çıktı. Listede Bölücek dışında CHP ve İYİ Partili isimlerin de olduğu belirlendi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın, Millet İttifakı’ndan 40’dan fazla ismi, belediye iştiraklerinde “yönetim kurulu üyesi” adı altında maaşa bağladığı ortaya çıktı.

Sabah Gazetesi’nin haberine göre, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden  maaş alanlar arasında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ABD’de yaşayan danışmanı Rasim Bölücek ile belediye başkanı seçilemeyen CHP ve İYİ Parti’li pek çok isim yer alıyor.

Habere göre, Belediyenin kasasından Kılıçaroğlu’nun danışmanı Rasim Bölücek'e ödenen para 200 bin lirayı aştı. Ticaret Sicil Gazetesi verilerine göre Metropol A. Ş.’ye 20 Mayıs 2019'da yönetim kurulu üyesi olarak atanan Rasim Bölücek'in ikamet adresi ise Manhattan New York olarak görülüyor.

Bölücek’in FETÖ'den tutuklu Enver Altaylı ile bin 159 kez telefonla görüştüğü belirlenmişti. Kılıçdaroğlu'nun akıl hocası olarak bilinen Bölücek, CHP Liderinin 15 Temmuz Darbe Girişimi’ne yönelik "Kontrollü darbe" söyleminin de isim babası..

Sözcü Gazetesi yazarı Ayşe Sucu da, Belediye şirketlerinden maaş ödenen isimler arasında…. Belediyeye ait ABB TV'de program da yapan Ayşe Sucu, Portaş Proje İnşaat şirketinden 2 Şubat 2021 tarihinden bu yana maaş alıyor.

Listede dikkat çeken bir diğer isim de eski CHP milletvekili emekli albay Dursun Çiçek…Ticaret Sicil gazetesinde yer alan bilgilere göre, Dursun Çiçek, Belka Katı Atıkları Ayıklama  şirketinde 3 Temmuz 2019'dan bu yana Genel Müdürlük yapıyor. Çiçek ayrıca, Bugsaş'tan da 23 Temmuz 2019 ile 19 Mart 2021 tarihleri arasında yönetim kurulu üyesi olarak maaş almış.

Seçilemeyen CHP ve İyi Partili bazı belediye başkan adaylarının yanı sıra  Ankara dışından kişiler de belediye iştiraklerinden maaşa bağlanan isimler arasında yer aldı.

CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in de geçtiğimiz günlerde, Fransa'da yaşayan KHK'lı Prof. Dr. Ayşen Uysal'a Grand Plaza şirketi üzerinden 2 buçuk yıldır maaş verdiği ortaya çıkmıştı.

Ayşen Uysal, PKK'ya destek veren sözde barış bildirgesini imzaladıkları için KHK ile görevinden uzaklaştırılan akademisyenler arasında yer alıyor.

# izmir # chp # abd # Para # ankara # fetö # pkk # İyi Parti # kemal kılıçdaroğlu # kılıçdaroğlu # millet ittifakı # Mansur Yavaş # sabah # enver altaylı # sabah gazetesi # abb