İBB karla mücadelede yetersiz kaldı

Günler öncesi yapılan uyarılara rağmen koordine sağlanamadı, İstanbul kara teslim edildi. Tedbirlerin yetersizliği nedeniyle otoyollarda kilometrelerce araç kuyruğu oluştu. Vatandaşlar araçlarında saatlerce mahsur kaldı. Kara, deniz, hava ve raylı sistem ulaşımı da olumsuz etkilendi. Dondurucu soğuğa karşı vatandaş kendi çözüm üretmeye çalıştı. Yollarda mahsur kalan İstanbullular İBB'ye tepki gösterdi.

Kent için uyarılar günler öncesinden yapılsa da hazırlıklar son güne bırakıldı. Kar ve tipi başladıktan sonra müdahale edilmeye çalışıldı. İBB yönetimi karla mücadelede yetersiz kaldı. Kar küreme araçlarının koordinesi ve tuzlama çalışmalarında da sınıfta kalındı.

Kimi yürüyerek kimi aracıyla ulaşmaya çalıştı işine ve evine. Saatlerce yolların açılmasını bekleyenler de vardı. Başakşehir ve Beylikdüzü hattında TEM otoyolu ve E-5'te kilometrelerce araç kuyruğu oluştu. Vatandaşlar gece geç saatlere kadar araçlarında mahsur kaldı.

Kara teslim edilen kentte kara, deniz, hava ve raylı sistem ulaşımı da olumsuz etkilendi. Dondurucu soğuğa karşı vatandaş kendi çözümü üretmeye çalıştı.
İstanbul Valiliği gece boyunca teyakkuz halindeydi. Peş peşe uyarılar yapıldı. Kentte birçok önlem alındı.

Otogarlardaki tüm şehirlerarası otobüslerin çıkış kısıtlaması Çarşamba günü saat 9'a kadar uzatıldı. Hava ulaşımı da olumsuz etkilendi. Türk Hava Yolları İstanbul Havalimanı'nda tüm uçuşların saat 24'e kadar durdurulduğu açıklandı. İstanbul havalimanında "yolcular otele ihtiyacımız var" eylemi yaptı. Kentte saat 13'e kadar özel araçların trafiğe çıkışına izin verilmedi.

Trakya ve Anadolu istikametlerinden İstanbul yönüne seyahat eden araçların, kente girişi ikinci bir duyuruya kadar kısıtlanmıştı. Yağışın etkisini azaltmasıyla yasak kalktı.

Güvenlik, sağlık, ulaşım dışındaki kamu personeli yargı mensupları ve adliye çalışanları idari izinli sayıldı. Kar yağışının etkisini devam ettirmesi nedeniyle 6 yeni tedbir daha alındı.

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan malûl, engelli ve hamilelerin 26-27-28 Ocak'ta idari izinli sayılmalarına karar verildi. Yükseköğrenime 31 Ocak Pazartesi gününe kadar ara verildi.

Olumsuz hava koşulları nedeniyle Yeşilçam'ın usta oyuncusu Fatma Girik'in cenaze töreni ileri bir tarihe ertelendi.

# İstanbul # sağlık # istanbul # kar # türk # mahsur # ocak # ulaşım # izin