Elektrik kesintisi OSB'lerde üretimi aksattı

Türkiye genelinde Organize Sanayi Bölgelerinde kademeli elektrik kesintileri uygulandı. 29 Ocak Cumartesi gününe kadar sürecin normale dönmesi planlanırken kesintilerin sanayiciye maliyeti ise ağır oldu. Ulusal Kanal’a konuşan sanayiciler yeni bir krize karşı enerji sektörünün kamu eliyle yönetilmesi gerektiğini vurguladı.

Haber: Buse Gençtürk - Kamera: Uğur Pideci

Organize Sanayi Bölgelerindeki kademeli elektrik kesintileri sürüyor. İşte o Organize Sanayi Bölgelerinden birisi de Ankara OSTİM. OSTİM’deki sanayiciler, elektrik sorununun ortadan kaldırılmasını istiyor.

Kesinti nedeniyle sanayicinin üretimi duraksadı. Sürecin getireceği zararın 1 milyar lirayı aşacağı düşünülüyor.

Türkiye’de doğalgaz ve elektrik dağıtımı özel şirketler tarafından yapılıyor. Ulusal Kanal’a konuşan sanayiciler yeni bir krize karşı enerji sektörünün kamu eliyle yönetilmesi gerektiğini vurguladı. Yedek parça imalatçısı Sinan İşçiler, Ankara'daki OSTİM’in bir dönem kendi elektriğini ürettiğini hatırlattı.

- Zarar tabii ki çok büyük. Bu sorun bir hafta sürecek gibi duruyor ama imalatın işleyiş süresinin çok daha uzun süreceği belli bir şey. Bir aydan daha uzun sürebilir.
İran’dan gelen doğalgazda yaşanan kesinti nedeniyle 24 Ocak’tan itibaren Organize Sanayi Bölgelerinde kademeli elektrik kesintisi uygulandı. Kesintinin 28 Ocak’ı 29 Ocak’a bağlayan gece saat 00.00’da sona ermesi bekleniyor.

- Pazartesi günü kesintilerimiz başladı. Ara ara bölge bölge kesileceği söylendi. İşlerimiz yığılacak. Biz burada imalatını yapmış olduğumuz ürünlerin tamamı tek bir yerden çıkmıyor. Biz bu parçaları ürettikten sonra ısıl işleme veriyoruz. Ben bugün açığım ama yarın ısıl işlem kapalı. Isıl işlemin kapalı olması demek imalatın tamamlanamaması anlamına geliyor. Kendi elektriğimizi kullanırken bir sıkıntı yaşamıyorduk. Özelleştirilmeden önce elektrik faturalarımız daha uygun, herhangi bir kesinti ile karşılaşmıyorduk. Organize Sanayi Bölgesinde bir havza düşünülerek hareket edilebilirdi. Böyle yatırımlar yapılabilirdi. En azından bu bölgelerde elektriği nasıl üretebiliriz bir AR-GE çalışmaları yapılabilir.

# Ankara # ankara # türkiye # iran # ulusal kanal # haber # elektrik # Sanayi # ocak # üretim # doğal gaz # ostim