15 bin çalışanı ilgilendiren sözleşme imzalandı

Yaklaşık 15 bin işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi için Türkiye Çimse-İş Sendikası ile iş veren arasında anlaşma sağlandı. 2022 ila 2023 yıllarında geçerli olacak toplu iş sözleşmesiyle enflasyonun üzerinde kazanım elde edildi. Anlaşmayı değerlendiren Türkiye Çimse-İş Sendikası Genel Başkanı Zekeriye Nazlım, "Çatışmanın değil, diyalogun, hayal pazarlamanın değil, gerçekleri konuşmanın tarafı olduk" dedi.

Türk-İş'e bağlı Türkiye Çimse-İş Sendikası, bir toplu iş sözleşme sürecini daha başarıyla geride bıraktı.

Çimento, cam, seramik, alçı ve aşındırıcı taşlar alanında çalışan yaklaşık 15 bin işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi 2022 ila 2023 yıllarında geçerli olacak.

Enflasyonun üzerinde elde edilen kazanımlar ile oldukça yükseğe taşınan sosyal hakların sendika üyelerinin yüzünü güldürdüğü belirtildi.

Her sözleşme döneminde işçinin refah payını daha da yükselten anlaşmalara imza atan Türkiye Çimse-İş Sendikası Genel Başkanı Zekeriye Nazlım, yeni kazanımları değerlendirdi:

- Çimse-İş, bir sendika olmanın ötesinde, bölgesel, kurumsal, sektörel farklılıkları, kültürel, sosyal çeşitlilikleri bir araya getiren, ortak müştereklerde buluşturan, bir Türkiye mozaiğidir. Birliğin, beraberliğin, kardeşliğin simgesi emek ve alın terinin burçlara dikilen bayrağıdır. Çimse-İş, çocuklarımıza gelecek, toprağın sanata dönüştüğü ocak, alın terine açılan kucaktır. 2010 yılından bu tarafa, elde ettiğimiz başarılar ortada iken sosyal sendikacılığı kendimize temel görev olarak bildik.

- Üyelerimize hizmetler sunarken, bu davanın pazara kadar değil mezara kadar olduğu bilinciyle, emekli olan üyelerimizin de tüm sosyal haklarının devam ettiğinin müjdesini veriyoruz. Toplu iş sözleşme sürecini masada bitirdiğimiz, işverenlerimiz ile karşılıklı güven ve anlayış duygusunu sürece hakim kıldığımız yeni dönem toplu iş sözleşmelerimizin başta Çimse-İş üyeleri olmak üzere ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum.

- Çatışmanın değil diyalogun, hayal pazarlamanın değil, gerçekleri konuşmanın, ocakları söndürmenin değil bacaları tüttürmenin tarafı olduk. Sahip olduğumuz tecrübe ve vizyon anlayışımızla sektörel, kurumsal, bölgesel farklılıklar olsa da üyelerimizi enflasyonun üzerine çıkartarak büyük kazanımlar elde ettik.

# türkiye # ekonomi # türk # ocak # işçi # emek # sözleşme # çimento # zekeriye nazlım