Çiftçinin borçları ertelenecek mi?

Çiftçilerin tarım kredi kooperatifine olan borçları ertelenecek mi, borçların faizleri silinecek mi, hükümetin bu konu da bir çalışması var mı? Ulusal Kanal bu soruyu Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye sordu.

Ekonomik kurtuluş savaşının erleri çiftçiler Türkiye'nin zaferine kilitlendi. Üreticiler daha fazla üretmek istiyor. Ancak mazot, gübre, yem, enerji maliyetleri çiftçileri kara kara düşündürüyor. Kredi borçları ve faizleri de çiftçinin sırtındaki kambur.

Ulusal Kanal tarım kredi borçlarının ertelenmesi ve faizleri silinmesi konusunda hükümetin çalışması olup olmayacağını Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye sordu. Pakdemirli, devletin faizsiz kredi verecek imkânının olmadığını söyledi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İzmir'de gazetecilerle bir araya geldi. Ulusal Kanal'ın çiftçi kredi borçları ve faizleriyle ilgili sorusuna uzun yanıt verdi. Pakdemirli, ''faizlerin silinmesi, borçların ertelenmesi ve sürekli yapılandırılması bizi doğru bir noktaya getirmez” dedi.

Bakan Pakdemirli, 3,5 yıllık Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde çiftçinin gelirinin arttığını ve borçların azaldığını savundu.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Bakdemirli, tarım kredi kooperatifine olan kredi borcunu ödeyemeyen ‘çiftçilere haciz geldiği, çiftçilerin hayatına son verdiği' olayların münferit olduğunu belirtti. İntihar ve haciz haberlerinin maksatlı yapıldığını ifade eden Pakdemirli, diğer sektörlerde de benzer sorunlar yaşandığını söyledi.

# İzmir # izmir # türkiye # kredi # gazeteci # ulusal kanal # Bekir Pakdemirli # çiftçi # Ulusal # Tarım # tarım bakanı # kanal