Çanakkale'de Kocabaş Çayı taştı

Yurdun büyük bölümünü etkisi altına alan sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Çanakkale'de çay taştı, Muğla'da toprak kayması meydana geldi.

Yurdun büyük bölümü sağanak yağış ve kar altında. Yoğun yağışlar hayatı olumsuz etkiledi.

Çanakkale'nin Biga ilçesinde aşırı yağışlar nedeniyle Kocabaş Çayı taştı. Taşkın nedeniyle araçlar su altında kaldı.

Şiddetli yağışın sürdüğü ilçede, araçların kurtarılması için çalışma başlatıldı. Yetkililer, Biga'da sağanak yağışın ilerleyen saatlerde yoğun kara dönüşmesi bekleniyor.

Çanakkale'de Kocabaş Çayı taştı - Resim : 1

İZMİR'DE SAĞNAK VE DOLU ETKİLİ OLDU

İzmir'de ise sağanak ve dolu aralıklarla etkili oldu. İzmir geçen yıl da aynı görüntülere sahne olmuştu.

Kent genelinde sabah başlayan ve akşam etkisini artıran gök gürültülü sağanak ve dolu sonrası bazı iş yerleri ve evleri su bastı, cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu.

Sürücüler yollarda biriken yağmur suları nedeniyle ilerlemekte güçlük çekti. İtfaiye ekipleri, yollarda biriken suları tahliye etmek için çalışma başlattı.

Çanakkale'de Kocabaş Çayı taştı - Resim : 2

ŞİDDETLİ YAĞIŞ HAYATI OLUMSUZ ETKİLİYOR

Muğla'da şiddetli yağış nedeniyle toprak kayması ve su baskınları yaşandı, lüks yat battı.

Menteşe-Yılanlı kara yoluna toprak kayması nedeniyle kaya parçaları düştü. Belediye ekipleri, araç geçişinin güçlükle sağlandığı yolu iş makineleriyle ulaşıma açmaya çalışıyor.

Düğerek, Yaraş, Ortaköy, Yeniköy mahalleleri ile Karabağlar Yayla bölgesinde bazı tarım alanları da su altında kaldı.

Sivas'ta ise kar yağışı ve tipi nedeniyle köy yolları ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi ekipleri kapalı yolların açılması için çalışmalarını sürdürüyor.

MUŞ'TA KAR KALINLIĞI 10 METREYE ULAŞTI

Muşta kar kalınlığı tipi ve fırtına nedeniyle yer yer 10 metreye ulaştı. Kış mevsiminin zor geçtiği kentte, karla mücadele ekipleri, kapanan yolları açık tutabilmek için aralıksız çalışıyor.

Çanakkale'de Kocabaş Çayı taştı - Resim : 3
# izmir # fırtına # çanakkale # sağanak # kar # muğla # Sivas # Hava durumu # muş # yağmur # biga # itfaiye # kış # ortaköy # Tarım # dolu # tipi # yeniköy # menteşe # taşkın # Yaraş # yılanlı