Hablemitoğlu suikastçısı tutuklandı

Necip Hablemitoğlu suikastının emrinin FETÖ'nün 2 numaralı ismi Mustafa Özcan’dan geldiği saptandı. Mustafa Özcan'dan gelen talimatı CIA ile irtibatlı Enver Altaylı’nın suikast hücresine ilettiği belirtildi. Diğer yandan cinayet şüphelilerinden Nuri Gökhan Bozkır çıkarıldığı mahkeme tarafından "örgüt üyeliği" ve "tasarlayarak öldürme" suçlarından tutuklandı.

Hablemitoğu cinayetinin kritik şüphelisi tutuklandı. Cinayetle ilgili yeni ayrıntılar ortaya çıktı.

Sabah gazetesindeki habere göre, suikast emri FETÖ’nün iki numaralı ismi Mustafa Özcan’dan geldi. Toplanan deliller, cep telefonlarına ait HTS kayıtlarından yola çıkarak Özcan'ın 2002'de Hablemitoğlu ile görüşmeye çalıştığını belirlendi.

Savcılığın tespitlerine göre bu görüşmeye casusluk ve FETÖ üyeliğinden cezaevinde olan CIA bağlantılı Enver Altaylı yardımcı oldu. Altaylı'nın da talimatı 6 kişilik suikast hücresine ilettiği bildirildi.

Hücredeki Mehmet Narin, İrfan Birkan ve Birol Ercan'ın cinayet sırasında bölgede olduğu saptandı. Bu şahısların da Nuri Gökhan Bozkır ile irtibatta olduğu tespit edildi. Söz konusu kişiler 6 Şubat 2022 tarihinde gözaltına aldındı.

Ancak, cinayette tetiği kimin çektiği ise henüz belirlenemedi.

Yeni ayrıntılar gelmeye devam ederken Cumhuriyet aydını Necip Hablemitoğlu suikastı faillerinden Nuri Gökhan Bozkır'ın emniyetteki sorgusu tamamlandı. Ukrayna'da yakalanarak Türkiye'ye getirilen şüpheli 8 Şubat’ta Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na götürüldü.

Savcılığın sorgusunun ardından mahkemeye çıkarılan Bozkır, "Silahlı Örgüt Üyeliği ve Tasarlayarak Adam Öldürme” suçlarından tutuklandı.

# ankara # türkiye # Ukrayna # şüpheli # suikast # Necip Hablemitoğlu # Nuri Gökhan Bozkır