Kızılay’dan insani yardım lojistiği kongresi

İnsani yardım lojistiği alanlarındaki son gelişmeler İstanbul'daki ‘Uluslararası Afet ve İnsani Yardım Lojistiği Kongresi'nde masaya yatırıldı. Ulusal Kanal'a konuşan Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, iyilik faaliyetlerinin aktarılmasında lojistiğin önemine dikkat çekti. İnsani yardım noktasında Kızılay'ın 2021 yılında 45 milyon insana dokunduğunu söyledi.

Haber: İnci Erdoğan - Kamera: Talip Keskin

Kızılay Lojistik sponsorluğunda düzenlenen ‘Uluslararası Afet ve İnsani Yardım Lojistiği Kongresi İstanbul'da başladı.

İnsani yardım lojistiği ve tedarik zinciri alanlarındaki son gelişmeler uzman isimlerin katılımıyla kongrede masaya yatırıldı.

Kongreye Kızılay Başkanı Dr. Kerem Kınık, LODER Lojistik Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Tanyaş, Kızılay Genel Müdürü İbrahim Altan, Hırvatistan Kızılhaç Başkanı Robert Mark ve bir çok uzman isim katıldı. AFAD Başkanı Yunus Sezer de Tele konferans Yöntemi ile kongrede yer aldı.

Kızılay'ın yatırımları hakkında Ulusal Kanal'a konuşan Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, insani yardım noktasında lojistiğin önemine de vurgu yaptı.

Lojistik Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Tanyaş, 3 kıtanın kavşak noktası olan Türkiye için lojistiğin önemini anlattı. İnsanı yardımların doğru zamanda doğru yere aktarılması gerektiğini söyledi.

İnsani yardım lojistiği ve tedarik zinciri alanlarındaki son gelişmelerin ele alınacağı kongrede eğitim seminerleri, konferans ve paneller, bilimsel araştırma sonuçlarının sunulacağı çalıştay oturumları düzenlenecek.

İnsani yardım lojistiğinde yaşanan sorunların tartışılacağı odak grup toplantıları ve insani yardım faaliyetlerinin yürütüldüğü sahalarda teknik inceleme, gezi ve ziyaretler yapılacak.

‘Uluslararası Afet ve İnsani Yardım Lojistiği Kongresi' 11 Şubat'ta sona erecek.

# istanbul # türkiye # erdoğan # ulusal kanal # haber # eğitim