Ressam Turhan Ekici sonsuzluğa uğurlandı

Ulusal Kanal'ın kuruluşundan bu yana her imecesine sanatı ile katkı koyan, üretkenliğini Anadolu değerleri ile buluşturan bir değerli sanatçıyı daha sonsuzluğa uğurladık. Ressam Turhan Ekici, geçirdiği ani kalp krizi sonucu yaşamını kaybetti. Ailesi ve sevenleri sanatçıyı, Antalya'da son yolculuğuna uğurladı.

Türkiye'nin seçkin ressamlarından Turhan Ekici geçirdiği ani kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Ulusal Kanal'ın kuruluşundan bu yana her imecesine sanatı ile katkı koyan, vatansever sanatçımız Antalya'da toprağa verilirken, eserleri Erkan Yücel Kültür Merkezinde sergilendi.

Tunceli Çemişgezek’te 1953 yılında doğan ve resim öğretmenliğinden emekliye ayrılan Ekici, Antalya'daki özel atölyesinde çalışmalarını sürdürüyordu. Eserleri yurt içinde ve yurt dışında sayısız sergi ve sanat etkinliğinde yer aldı.

‘Sanatın Anadolu insanının genlerinde olduğunu anlamak için köy kadınlarının yaptığı oyalara, dokuduğu halılara bakılmasını’ isteyen Ekici, Anadolu'nun tüm renklerini yaşadı ve yaşattı.

Turhan Ekici bir eğitimci olmanın bilinci ile gelecek kuşaklara yararlı, ışık tutan eserler bırakmak için yaşadı ve üretti.

Sınıf arkadaşı, yakın dostu Orhan Benli sanatçıyı şu sözlerle uğurladı: "Güneyin Antalya'sından Türk resmine omuz vuruyordu; Yöresel gözlemlerini kaygılarını samimi bir üslupla aktarırken kalbine yenik düştü. Eserlerinle samimi kişiliğinle gönlümüzde yaşıyorsun."

Ekici'yi son yolculuğuna, ailesi, sanatçı dostları, Vatan Partisi ve Ulusal Kanal temsilcileri uğurladı. Ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyoruz.

# türkiye # antalya # ulusal kanal # Sanatçı # Ulusal # Vatan # Yurt # sanat # Partisi # kanal # ressam