Ağrı Balık Gölü'nde kış festivali

Doğu Anadolu Bölgesi'nin önemli turizm merkezlerinden Ağrı'nın Taşlıçay ilçesinde bulunan Balık Gölü’nde kış festivali yapıldı. Kış sporlarına dikkat çekmek için düzenlenen festivalde, dalgıçlar dondurucu soğukta su altı dalışı yaptı.

Ağrı'nın Taşlıçay Belediyesi, Sinek Yaylası mevkisinde bulunan ve dondurucu soğuklar nedeniyle ilkbahar aylarına kadar yüzeyi buzla kaplı olan Balık Gölü’nde Kültür ve Turizm Bakanlığı ile kaymakamlığın desteğiyle kış festivali düzenledi.

Tamamen buz ve karla kaplanan göl üzerinde kışın ilk defa düzenlenen festivale, vatandaşlar belediye araçlarıyla ücretsiz getirildi.

Erzurum’dan cirit ekibinin göl üzerinde sergilediği etkinlikle başlayan festivalde, vatandaşlar atlı kızaklarla gölün üzerinde gezmenin keyfini yaşadı.

İstanbul’dan gelen Su Altı Fotoğrafçıları ve Filmcileri Derneğinden dalgıçlar da suyun yüzeyinde bir metreyi bulan buzların kırılmasıyla hazırlıklarını yapıp suya daldı

Vatandaşlar, dondurucu soğukta gölün derinliklerine dalış yapan ve burada fotoğraf ve video çeken dalgıçları ilgiyle izledi.

Taşlıçay Belediye Başkanı Taşdemir, gölün kış turizminde de yer alarak festivallerin yaz kış yapılacağını söyledi:

- Balık Gölü harika manzarasıyla kış turizminde de yerini alacaktır. İnşallah hem yaz hem kış sürekli olarak bu festivalleri yapacağız. Su altı dalışını izlemesi gerçekten çok keyifliydi. Bundan sonra hem yaz hem de kış su altı dalışları yapacağız. Her sene farklı etkinliklerle Balık Gölü’nü tanıtıp Türkiye turizminde daha fazla adından söz ettirmesini sağlayacağız.

# Ağrı # istanbul # türkiye # ağrı # kış # festival # balık # belediye # buz # Taşlıçay # balık gölü