TBMM'de Güzel'in dokunulmazlığı oylanacak

Meclis bu hafta yoğun bir gündemle mesai yapacak. Meclis Genel Kurulu’nda HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in dokunulmazlığının kaldırılmasının oylanması bekleniyor. Kadına yönelik şiddetle mücadele de Meclis’in gündeminde olacak.

Yeni haftada da Meclis siyasetin sıcak başlıkları için çalışmalarına devam edecek. 

Meclis Anayasa Adalet Karma Komisyonu 17 Şubat’ta teröristle fotoğrafları ortaya çıkan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in dokunulmazlığının kaldırılmasına karar verdi. 22 Şubat Salı günü toplanacak Meclis Genel Kurul’una HDP'li Güzel'in fezlekelerinin gelmesi bekleniyor. 

Dokunulmazlık dosyaları Genel Kurul’a gelirse HDP’li Güzel’in dokunulmazlığının kaldırılması oylanacak. 151 milletvekili “Silahlı terör örgütüne üye olmak” suçlarından hazırlanan fezlekeler için “Evet” oyu verirse HDP’li Güzel’in dokunulmazlığı kaldırılacak. Böylelikle Semra Güzel’in yargılanmasının önü açılacak. 

Kadına yönelik şiddetle mücadele de Meclis'in önemli mesai başlıklarından biri olacak. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın, acil yargı paketi hazırlanması talimatının ardından çalışmalar hızlandırıldı. Yakın zamanda Meclis’e sunulacak 6’ncı yargı paketinde kadına şiddette iyi hal indirimi kaldırılacak. 

İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bu kapsamda 24 Şubat Perşembe günü saat 10.30’da toplanacak. Komisyon, iyi hal indiriminin kaldırılması hakkında Adalet Bakanlığı yetkililerini dinleyecek. İyi hal indirimi ile ilgili mevcut durum ve öngörülen değişiklikler görüşülecek.

Kadın Erkek Fırsat Eşitliği komisyonu da çalışmalarını sürdürüyor. 23 Şubat Çarşamba günü saat 14.30’da toplanacak alt komisyon, işçi konfederasyonlarının temsilcilerini dinleyecek. Kadınların iş yaşamında karşılaştıkları sorunların tespiti yapılacak, çözüm önerileri belirlenecek. 

Komisyon çalışmalarının yanı sıra Meclis'te bu hafta siyasi partilerin genel başkanları da grup toplantılarında konuşacak. 

# hdp # terör # tbmm # Kadına Yönelik Şiddet # şubat # Semra Güzel