''Annelerin eylemi en haklı eylem''

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık Ulusal Kanal Özel Yayını’na konuk oldu. Kadına şiddetle mücadelenin sıfır tolerans ilkesiyle sürdürüldüğünü belirten Bakan, failin de topluma kazandırılması konusunda yeni adımlar atıldığını söyledi. Aile kavramının içinin boşaltılmasına karşı olduklarını ifade eden Bakan Yanık, çocukları da dijital ortamlardaki zararlı içeriklerden korumaya çalıştıklarını anlattı.

Kadına şiddetle mücadele, aile hayatı, nafaka tartışmaları ve Diyarbakır annelerinin direnişi… Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, bu konularla ilgili sorulara Ulusal Kanal ekranlarından yanıt verdi.

Ulusal Kanal'da Özel Yayın konuğu olan Bakan Derya Yanık, Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmen Sinan Sungur’un sorularını yanıtladı.

KADINA ŞİDDETLE MÜCADELEDE YENİ YAKLAŞIM

Yanık, kadına şiddetle mücadelede attıkları adımların ayrıntılarını anlattı. Mağdurun yanı sıra fail odaklı da bir yaklaşım getirdiklerini söyledi:

Mağdur odaklı yaklaşımımızda hiçbir zayıflama olmaksızın çalışmalarımıza devam ediyoruz ama kadına yönelik şiddetle mücadelemizde ikinci bir yaklaşım olarak faile yönelik çalışmalar da yapmaya başlıyoruz. Biz bir taraftan mağduru desteklerken failin de rehabilite olması gibi teknik takibi gibi yöntemleri ortaya koyuyoruz. Bu yeni bir yaklaşım.

AİLEYİ HEDEF ALAN İSTANBUL SÖZLEŞMESİ

Bakan, aile yapısını hedef alan İstanbul Sözleşmesi üzerine de konuştu. Aile yapısını tehdit eden etkenleri sıraladı.

Ailenin için boşatılmasını karşıyız. Çocukların sosyal hayatın içindek korunması tarafına baktığımızda, çocukların dijital ya da basılı içeriklerden, zararlı içeriklerden korunmasıyla alakalı süreçleri takip ediyoruz.

"ANNELERİN EYLEMİ EN HAKLI EYLEM"

PKK/HDP’ye bayrak açan Diyarbakır ailelerinin evlat nöbeti de Derya Yanık’ın gündemindeydi. Bakan Yanık, ailelerin haklı mücadelesine sessiz kalan Meclis'teki muhalefeti sert bir dille eleştirdi.

NAFAKADA DÜZENLEME YAPILACAK MI?

Kamuoyunda devam eden nafaka tartışmasına da değindi Derya Yanık. Mevcut yasada tek bir ek madde ile süresiz nafaka sorununun çözüleceğini ifade etti:

Mevcut medeni kanuna sadece bir fıkra ekleyerek nafaka sorununu çözmek mümkün. Hakim süreli, süresiz nafakaya hükmedebilir dediğinizde, her bir vakada ayrı süre tayin edebilir.
# istanbul # pkk # hdp # terör # ulusal kanal # son dakika # kadına şiddet # Ulusal # bakan # İstanbul Sözleşmesi # diyarbakır anneleri # aile # sinan sungur # kanal # Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı # derya yanık # ek ders # nafaka # sözleşmeli personel # bakan yanık