DİAYDER davasında 23 sanık hakim karşısında

Terör örgütü PKK ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle açılan DİAYDER davasının ilk duruşması yapıldı. Dernek yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 23 sanık ilk kez hakim karşısına çıktı. İstanbul Adliyesi’ndeki duruşmada, tutuklu 8 sanığın savunması tamamlandı. Mahkeme heyeti, diğer sanıkların savunmasının alınması için duruşmayı 21 Şubat’a erteledi.

PKK bağlantılı DİAYDER'e yönelik soruşturmada 23 dernek üyesi hakkında dava açılmıştı. Davanın ilk duruşması, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu 8 sanığın savunması tamamladı.

DİAYDER avukatları, delillerin hukuki yollardan elde edilmediğini öne sürerek, davanın düşürülmesini talep ederken, mahkeme bu talebi reddetti.

DİAYDER DAVASINDA 2. DURUŞMA 21 ŞUBAT'TA

Mahkeme, diğer sanıkların savunmasının alınması için duruşmayı, 21 Şubat Pazartesi gününe ertelendi.

İddianamede, 2008 yılında PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın talimatıyla kurulan DİAYDER'in amacının, Kürt vatandaşların dini inanç ve duygularını sömürüp terör örgütüne sempati duymalarını sağlamak olduğu belirtildi. Sözde din adamı görünümlü örgüt üyelerince vaazlar verildiği vurgulanan iddianamede, bazı vaazlara Kandil'den gelen örgüt yöneticilerinin de katıldığı tespiti yer aldı.

Dernek üyesi bazı sözde din adamlarının, dernek referansıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne gassal olarak girdikleri de ortaya çıkmıştı. 335 sayfalık iddianamede, İBB'ye sokulan dernek üyelerinin maaşlarının bir kısmını dernek üzerinden terör örgütüne aktardığı ifade ediliyor. Sanıkların, İBB'nin yardım amaçlı verdiği alışveriş kartlarını da terörist ailelerine dağıttığı belirtiliyor.

İddianamede, sanıklar hakkında 3,5 yıl ile 15 yıl arasında değişen oranlarda hapis cezalarına çarptırılmalarını talep ediyor.

# istanbul # istanbul büyükşehir belediyesi # ibb # pkk # soruşturma # terör # ceza # mahkeme # abdullah öcalan # dava # hapis # şubat # diayder