Libya Başbakanı Dibeybe'den Katar'da kritik temaslar

Libya Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, 6. Gaz İhraç Eden Ülkeler Forumu'na katılmak üzere Katar'ın başkenti Doha'ya gitti. Dibeybe, Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulmecid Tebbun ve Katar Emiri Al Sani ile görüştü.

Libya Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, Katar'ı başkenti Doha'da Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulmecid Tebbun ve Katar Emiri Al Sani ile görüştü.

6. Gaz İhraç Eden Ülkeler Forumu'na katılmak üzere Katar'a giden Dibeybe önce Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulmecid Tebbun ile bir araya geldi.

Görüşme ile ilgili Cezayir Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamada, “ikili ilişkilerin güçlendirilmesi ve iki kardeş halkın kardeşlik bağlarının pekiştirilmesinin hedeflendiği” ifade edildi.

Toplantı sonrası basın açıklaması yapan Libya Başbakanı Dibeybe, görüşmenin “sıcak bir karşılama ve kardeşçe bir havada” geçtiğini belirtti.

Dibeybe, “kardeş komşu ülke” olarak nitelendirdiği Cezayir’i “Libya halkının istikrarı için bir dayanak, ülkenin gelişim ve ilerlemesi için bir destek” olarak gördüğünü ifade etti.

Libya Başbakanı daha sonra Katar Emiri Al Sani ile bir görüşme yaptı. Katar Emirlik Divanından yapılan yazılı açıklamada görüşmede ikili ilişkiler ve çeşitli alanlarda iş birliğini güçlendirme yollarının ele alındığı kaydedildi.

# cumhurbaşkanı