İzmir'de ekmeğe ve suya yüzde 30'ar zam

İzmir’de ekmeğe yüzde 30 zam yapıldı. İzmir Ticaret Odası Ekmek ve Unlu Mamuller Grubu Meslek Komitesi Meclis Üyesi Hüseyin Sağır, “Bizim girdilerimize şu anda yüzde 55 zam geldi. Biz yüzde 30 zam yaptık” dedi. İzmir Büyükşehir Belediyesi de hafta başında suya yüzde 30 zam yaptı.

İzmir’de önce suya yüzde 30 şimdide ekmeye yüzde 30 zam yapıldı. İzmir Ticaret Odası Şubat ayı Olağan Meclis Toplantısında alınan karara göre 230 gram olan ekmek 210 grama düşürüldü. Fiyat ise 2 buçuk liradan 3 liraya çıkarıldı.

Fırın esnafı zam kararını olumlu karşıladı. İzmir Ticaret Odası Ekmek ve Unlu Mamuller Grubu Meslek Komitesi Meclis Üyesi Hüseyin Sağır, “Bizim girdilerimize şu anda yüzde 55 zam geldi. Biz yüzde 30 zam yaptık” açıklamasında bulundu.

Ekmek zammı İzmir’de 25 Şubat’tan itibaren geçerli olacak.

İZMİR’DE SUYA YÜZDE 30 ZAM

Öte yandan pazartesi günü CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi de suya yüzde 30 zam yaptı. İZSU Genel Müdürlüğü Olağanüstü Genel Kurulunda AK Parti ve MHP’li meclis üyelerinin karşı oyuna rağmen CHP ve İyi Partili üyelerin oyları zam kararı alındı. Karara göre su zammı 1 Mart’tan itibaren uygulanacak.

Alınan kararla konut abonelerinde 0-10 metreküp arası suyun metreküp fiyatı 9,83 lira, 11-20 metreküp suyun fiyatı 11,70 lira, 21 ve üzeri metreküp suyun fiyatı da 21,89 lira olarak belirlendi.

Konut dışı aboneliklerde ise kademeli tarife sistemine geçilirken, birinci kademe tarifede fiyat artışı uygulanmayacak.

ESNAFIN BELİNİ KATI ATIK BEDELİ BÜKTÜ

İzmir’de esnaf su faturalarındaki katı atık bedellerinin çok yüksek olmasından şikâyetçi. Kapalı dönemde 12 liralık su tüketimi olan bir işletmeye 434 lira su faturası geldi. Faturanın 383 lirasını katı atık bedeli oluşturdu.

# İzmir # su # izmir # chp # mhp # ak parti # İzmir Büyükşehir Belediyesi # zam # ekmek # esnaf # Tunç Soyer # fatura # izsu # İzmir Ticaret Odası # katı atık