Marmara Denizi'nde deniz salyası var mı?

Marmara'da etkili olan deniz salyası sorunu ile ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum'dan iyi haber geldi. Kurum, Marmara Denizi'nde şu an için deniz salyası olmadığını söyledi.

Marmara Denizi Eylem Planı İl Değerlendirme Toplantısı, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un başkanlığında toplandı.

Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde gerçekleşen toplantıya Bakan Yardımcısı Mehmet Emin Birpınar, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İlbank Genel Müdürü Yusuf Büyük de katıldı.

Toplantı sonrası konuşan Kurum, "Marmara denizinde izleme faaliyetlerinin devam ettiğini ve gelen sonuçların çok olumlu olduğunu belirtti.

Kurum, özellikle yaz başında 10- 25 metre derinlikte sıkışan deniz salyası tabakalarının 26 Ocak tarihinde yapılan ölçümlerde gözlemlenmediğini açıkladı.

Bakan Kurum, Çanakkale'de müsilaj görüldüğü iddialarıyla ilgili olarak ise, yüzeyde ve derinde deniz salyası olmadığını söyledi.

# istanbul # ibb # ekrem imamoğlu # çanakkale # Deniz # eylem # marmara # marmara denizi # Müsilaj # deniz salyası # yaz # Murat Kurum # Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı