İBB'nin teklifi 13. kez reddedildi

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin 500'ü engelli erişimine özel olmak üzere kent genelinde 5 bin yeni taksi teklifi 13. kez UKOME gündemine geldi. İBB Genel Sekreter Yardımcısı taksi sayısının artırılmasının İstanbul için ihtiyaç olduğunu belirtti. Konuşmalar sonrası yapılan oylamada İBB'nin teklifi oy çokluğuyla reddedildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin kent genelinde 5 bin yeni taksi plakası önerisi 13. kez reddedildi.

İBB UKOME toplantısı, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Murat Yazıcı başkanlığında Yenikapı Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi'nde yapıldı.

Toplantıda, İBB'nin yeni taksi taşımacılığının düzenlenmesi kapsamında, 500'ü engelli erişimine özel olmak üzere 5 bin yeni taksi plakası teklifi tekrar gündeme geldi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 1. Bölge Müdürü Serdar Yücel, engelli erişimine özel taksi konusunda bir mevzuat olmadığı için böyle bir aracın da olmadığını söyledi.

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Temsilcisi ve İstanbul Taksiciler Odası Başkanı Eyup Aksu, "İstanbul'da sanki bütün sorunlar bitmiş gibi, taksi sayısının artışının şart gibi" ısrarla gündeme geldiğini belirtti. Kentte yeni taksiye ihtiyaç olmadığını savundu.

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Yazıcı ise İstanbul halkının taksi sayısının artırılması gerektiğini düşündüğünü ve bunun bir ihtiyaç olduğunu söyledi. İBB'nin 5 bin taksi teklifine ikinci kez "500'ü engelli erişimine özel" kısmının eklendiğini dile getiren Yazıcı, bu durumun Türkiye'ye örnek olacağını ve İstanbul'daki engellilerin ihtiyaç açığını kapatacağını ifade etti.

Konuşmaların ardından yapılan oylamada, İBB'nin 5 bin yeni taksi plakası teklifi oy çokluğuyla reddedildi.

# istanbul # istanbul büyükşehir belediyesi # ibb # türkiye # kent # şoför # Kadir Topbaş # sanat # ukome # İBB taksi