Bakan Çavuşoğlu Ukrayna elçisini ağırladı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, günlerdir Türkiye sınırları içinde kışkırtıcılık faaliyetleri yapan Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Vasly Bodnar ile görüştü. Çavuşoğlu görüşme sornası "Ukrayna’nın siyasi birliğine, egemenliğine ve toprak bütünlüğüne desteğimiz tam" açıklaması yaptı. ABD medyasına konuşan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da "Rusya'nın saldırılarını sürdürmesi büyük hata olur" ifadelerini kullandı.

Kışkırtıcı faaliyetler yürüten Ukrayna elçisi Bakanlıkta ağırlandı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Vasly Bodnar ve eşini ağırladı. Bakanlıkta yapılan görüşmenin ardından Çavuşoğlu, sosyal medyada bir paylaşımda bulundu:

- Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar’ı eşiyle birlikte Bakanlığımızda ağırladık. Ukrayna’nın siyasi birliğine, egemenliğine ve toprak bütünlüğüne desteğimiz tam. Vatandaşlarımızın tahliye sürecindeki destekleri için Ukrayna makamlarına teşekkür ediyorum.

İBRAHİM KALIN ABD MEDYASINA KONUŞTU

Bir yanda diplomatik adımları sürerken diğer yanda açıklamalar da gelmeye devam ediyor.

Rusya’nın askeri harekatını “saldırı” olarak nitelendiren Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, operasyonun devam etmesinin büyük hata olacağını savundu.

Kalın, Rusya’nın nükleer kuvvetlerini harekete geçirmeye yönelik açıklamalarını da değerlendirdi. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü, “Nükleer tehdidin yalnızca söylem düzeyinde kalmasını umut ediyorum” dedi.

CNN International'a konuşan Kalın, Ukrayna'nın NATO üyeliği tartışmalarını da değerlendirdi. "Ukrayna'nın NATO üyeliği meselesinin ne kadar hassas bir konu olduğunun farkındayız" diyen Kalın, Ukraynalıların da Türkiye'ye anlamasını umduklarını belirtti.

# abd # ankara # türkiye # rusya # Ukrayna # ak parti # İbrahim Kalın # Mevlüt Çavuşoğlu # tahliye # nato # dışişleri bakanlığı # askeri # CNN International