Erdoğan'dan AB'ye: ''Samimi değiller''

Rusya'nın karşı çıktığı NATO'nun doğuya doğru genişlemesi ile ilgili Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'dan dikkat çeken bir açıklama geldi. "Dünya barışı için biz de NATO’nun genişlemesini istiyoruz” diyen Erdoğan, Ukrayna’nın Avrupa Birliği üyeliğine alınması da takdirle karşıladıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Rusya’nın Donbass harekatı öncesi Ukrayna’nın NATO üyeliği desteklediklerini açıklamıştı. Erdoğan şimdi de Rusya, NATO’nun doğu ilerleyişini silahla önlemeye çalıştığı bir dönemde Kuzey Atlantik Paktı’nın genişlemesini savundu. Erdoğan, NATO’nun genişlemesinin dünya barışına katkı sağladığını söyledi.

Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani ile yaptığı ortak basın açıklamasında konuşan Erdoğan, Ukrayna’nın Avrupa Birliği üyeliği başvurusunu takdirle karşıladıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin de AB üyeliği başvurusu hatırlattı, “Gündeme alınması için birilerinin savaş açmasını mı bekliyorsunuz” dedi.

Birçok Avrupa ülkesinin NATO üyesi olduğunu hatırlatan Erdoğan, müttefikiz ama savunma sanayide de işbirliğine yaklaşmıyorlar, samimi değiller ifadelerini kullandı

# türkiye # rusya # Ukrayna # erdoğan # avrupa # nato # ab # doğu # savunma # Atlantik # Donbass