KKTC'ye Rus turist fırsatı

Her yıl 40 milyonun üzerinde Rus turist, tatil için başka ülkeleri tercih ediyor. Hava sahasını kapatan ülkelere giden Rus turist sayısı ise en az 17 milyon. KKTC'li turizmciler, bu fırsatın değerlendirilmesini ve Rusya'dan Ercan Havalimanı'na uçuş başlaması için Türkiye'nin devreye girmesini istedi.

Avrupa Birliği'nin Rusya'ya yönelik hava sahasını kapatma çağrısına pek çok AB ülkesi uymaya başladı. Hava sahasını Rus havayollarına kapattığını açıklayan ülkeler içinde Rus turistlerin yoğun olarak gittiği ülkeler de yer alıyor.

Her yıl 40 milyonun üzerinde Rus turist, tatil için başka ülkeleri tercih ediyor. Hava sahasını Moskova'ya kapatan ülkelere giden Rus turist sayısı ise en az 17 milyon.

Rum Yönetimi'nin de Rusya'ya hava sahasını kapatması, KKTC'li turizmciler için fırsat yaratıyor.

Rus büyükelçi Stanislav Osadchiy, Rum kesiminin hava sahasını kapatması üzerine Rus turistlerin yaz sezonunda Türkiye'ye yöneleceğini belirtmişti. Bunun üzerine KKTC'li turizmciler, bu fırsatın değerlendirilmesini ve Rusya'dan Ercan Havalimanı'na uçuş başlaması için Türkiye'nin devreye girmesini istiyor.

Ruslar ile Rumların Ortadoks olmalarından dolayı yakın bir ilişki içinde olduklarını, bu nedenle Kuzey'de Ercan Havalanının kullanılmasını istemediklerini söyleyen Kıbrıs Türk Turizm ve Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Orhan Tolun, yaptırımlar sonrası KKTC için bir fırsat doğduğunu belirtti.

Tolun, Rusya'dan Ercan Havalimanı'na uçuş başlaması için Türkiye'nin devreye girmesini istedi.

# türkiye # rusya # Ukrayna # türk # son dakika # KKTC # Kıbrıs # avrupa # avrupa birliği # turist # turizm # rus # moskova # fırsat # Ercan Havalimanı