Rusya Kiev'in saldırı planını ifşa etti

Rusya’nın askeri operasyonu öncesinde, Kiev yönetiminin Donbass’a saldırı hazırlığında olduğu ortaya çıktı. Rusya Savunma Bakanlığı, Zelenskiy yönetiminin Donbass'a saldırı planının yazılı olduğu olduğu gizli belgeleri yayınladı.

Rusya, Ukrayna'nın Donbass’a saldırı planını ifşa etti. Rusya Savunma Bakanlığı, batı yanlısı Kiev yönetiminin, Donbass’a saldırı hazırlığına dair belgelerini yayınladı.

Bakanlık Sözcüsü İgor Konaşenkov’in verdiği bilgiye göre, Ukrayna Ulusal Muhafızları Komutanı General Mykola Balan, 22 Ocak’ta Donbass’ı hedef alan gizli bir saldırı emri yayınladı. İlgili birliklere gönderilen belgede, Donbass'a Mart ayında yapılması planlanan saldırı için hazırlık emri verildi.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü Konaşenkov, Kiev’in saldırı planında askeri bölgelerin yanı sıra Donbass’taki diğer bölgelerin de hedefte olduğunu söyledi.

- Ukrayna'nın Mart 2022'de Donbas'a saldırmaya hazırlandığını doğrulayan gizli belgeler bulduk. Rusya, operasyon başlatmasaydı, Ukrayna mart ayında Donbass'a saldıracaktı.
- Şu ana kadar belirsiz tek bir soru var: mart ayı başında Ukrayna güçlerinin Donbas'a saldırı planlanması ve hazırlanmasına ABD yönetimi ve NATO müttefikleri ne derece dahil oldular?

“NATO, PROVOKASYO PLANLIYORDU”

Ukrayna’nın Eski Başbakanı Mikola Azarov da, 4 Mart’ta yaptığı açıklamada, Zelenskiy yönetiminin, 25 Şubat’ta Donbass’a saldırı planladığını belirtmişti. Kiev’in, saldırı planını ABD ile ortak geliştirdiğini söyleyen Azarov, “Rusya, aslında Ukrayna ve NATO’dan önce davranarak, Donbass’ta yüzbinlerce insanın hayatını kurtardı” ifadelerini kullanmıştı.

Azarov, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, NATO’nun bölgedeki kışkırtma planlarını da aktarmıştı.

- Rusya, Aralık 2021’den bu yana NATO’nun Ukrayna topraklarına 4 askeri tugay konuşlandırma planı yaptığına dair bilgi alıyordu. Bunlar arasındaki hava tugayının nükleer savaş başlığı taşıma imkanı da olacaktı. İttifakın 2022 sonunda Rusya ile nükleer silahların olduğu bir çatışma provokasyonu planlıyordu.

ABD’nin Ukrayna kışkırtmasını, yıllar önce Wikileaks de ifşa etmişti. CIA direktörü William Burns’ün 2008'de ABD'nin Rusya Büyükelçisiyken yazdığı raporda, Ukrayna'nın NATO üyeliğinin ülkede iç savaş ve bölünmeye yol açacağı, Rusya'nın da güvenlik açısından buna izin vermeyeceği ifade ediliyordu.

# abd # rusya # cia # Ukrayna # saldırı # son dakika # nato # Ulusal # savunma # moskova # savaş # askeri # mart # kiev # wikileaks # rusya savunma bakanlığı # provokasyon # Zelenskiy # iç savaş # Donbass # Donetsk # Lugansk # Ukrayna Ulusal Muhafızları