Moskova ve Tahran'dan ortak tutum

ABD'nin tek taraflı yaptırımlarla hedef aldığı Rusya ve İran, iş birliklerini sürdüreceklerini duyurdu. İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile Moskova'da bir araya gelen Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, “Gayrimeşru tek taraflı kısıtlamalar konusunda ortak tutumlara sahibiz” dedi.

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Moskova’da Rus mevkidaşı Sergey Lavrov'la görüştü. İki dışişleri bakanı ortak basın toplantısı düzenledi.

“KISITLAMALAR GAYRIMEŞRU”

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Moskova ve Tahran'ın Batı dünyasının tek taraflı yaptırımlarının zararı konusunda ortak tutuma sahip olduğunu kaydetti.

- Uluslararası hukukun yerini almaya çalışan, adaletsizliğin ve çifte standardın vücut bulmuş hali olan, kurallara dayalı sözde 'düzen' kavramının ABD öncülüğündeki Batılı partnerler tarafından teşvik edildiği konusunda, daha önce bahsettiğim, her şeyden önce sıradan vatandaşlara yönelik olan gayrimeşru tek taraflı kısıtlamalar konusunda olduğu gibi ortak tutumlara sahibiz.

Lavrov, gayrimeşru yaptırımların Rusya ile İran arasındaki ekonomik iş birliğini engellemeyeceğini Abdullahiyan'la birlikte teyit ettiklerini vurguladı.

İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan da “ABD'nin, İran nükleer anlaşmasının yeniden canlandırılması sürecinde fahiş taleplerden vazgeçeceğini umuyoruz” dedi

Öte yandan Rusya Dışişleri Bakanlığı, Dördüncü Avrupa Dairesi Direktörü Yuriy Pilipson, Rusya’nın Türkiye ile enerji alanındaki iş birliğini artırmakla ilgilendiğini, petrol ve gaz alanındaki projelerin planlandığı gibi uygulanmaya devam ettiğini söyledi.

# abd # türkiye # rusya # iran # avrupa # Sergey Lavrov # petrol # moskova # tahran # enerji # Hüseyin Emir Abdullahiyan