Pentagon'un biyolojik tesislerinde neler oluyor?

ABD’nin biyolojik silah çalışmasını araştıran gazeteci Dilyana Gaytandzhieva, Pentagon’un “Ukrayna'da 4 bin 400, Gürcistan'da bin asker üzerinde biyolojik program yürüttüğünü” söyledi. Gaytandzhieva, “Ukrayna tehlikeli patojenleri ABD Savunma Bakanlığı'na aktarmakla yükümlü oluğunu açıkladı” dedi.

Pentagon’un finans ettiği, Ukrayna’daki biyolojik tesislerde neler oluyor? Konuyu araştırdığı için 4 yıl önce Avrupa Parlamentosu’ndan kovulan gazeteci Dilyana Gaytandzhieva, ABD’nin biyolojik silah faaliyetleriyle ilgili çarpıcı bilgiler verdi.

Sputnik Türkiye’den Selin Uludağ’ın sorularını yanıtlayan Gaytandzhieva, ABD’nin 25 ülkede bio-laboratuvarları finanse ettiğini söyledi. Gaytandzhieva, “Pentagon Gürcistan'a özel bir askeri konuşlandırdı. Bu birliğe, yerel nüfus üzerinde çalışılan antibiyotiğe dirençli bakteriler de dahil olmak üzere ölümcül virüsleri, bakterileri ve toksinleri araştırmak için diplomatik dokunulmazlık verildi” dedi.

Gürcistan’daki tesislerdeki Hepatit-C araştırmaları nedeniyle 248 kişinin öldüğünü belirten Gaytandzhieva, “Pentagon’un, Ukrayna'da 4 bin 400 asker Gürcistan'da da bin asker üzerinde biyolojik araştırma programı yürüttüğü bilgisini verdi. 2005’te ABD ile Ukrayna Sağlık Bakanlıkları arasında gizli tutulan bir anlaşma imzalandığına dikkat çeken Gazeteci Gaytandzhieva, “Ukrayna hükümeti bu hassas bilgilerin kamuya açıklanmasını yasaklamış. Ayrıca, Ukrayna tehlikeli patojenleri ABD Savunma Bakanlığı'na aktarmakla yükümlüdür. Peki ya Pentagon neden bu tehlikeli patojenlere ihtiyaç duyuyor? Hangi amaçlar için?” diye konuştu.

ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Victoria Nuland, Ukrayna'nın biyolojik laboratuvarları olduğunu itiraf ettiğini hatırlatan Gaytandzhieva, “Bunlar basit patojenlerse, o zaman ABD'li yetkililer neden bunların Rusya'nın eline geçmesinden bu kadar endişeleniyor?” diye sordu.

Rusya'nın Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Vasiliy Nebenzya de ABD'nin Ukrayna'daki biyolojik savaş planı ile ilgili elde ettikleri kanıtları açıklamıştı.

BM kürsüsünde konuşan Nebenziya, " Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna’da veba, şarbon, tularemi, kolera ve diğer ölümcül hastalıkların patojenik özelliklerini arttırmayı amaçlayan son derece tehlikeli deneylerin yapıldığı en az 30 laboratuardan oluşan bir ağ kurulduğunu doğrulayan belgelere sahiptir" ifadelerini kullanmıştı.

# sağlık # abd # türkiye # rusya # amerika # Ukrayna # avrupa # Sputnik # savaş # itiraf # pentagon # son # Gürcistan # rusya savunma bakanlığı # Sputnik Türkiye # biyolojik laboratuvar