Zelenskiy'den NATO itirafı

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, ülkesinin, NATO’ya alınmayacağı gerçeğini kabul etmesi gerektiğini söyledi. Zelenskiy, “Yıllarca açık kapılar hakkında konuşmalar dinledik ama şimdi duyuyoruz ki İttifaka giremeyeceğiz. Gerçek olan bu” ifadelerini kullandı. Avrupalı liderlere “Bize yardım edin” diye seslenen Zelenskiy, askeri teçhizat sevkiyatının arttırılmasını istedi.

ABD güdümündeki NATO’nun Rusya’ya karşı kışkırttığı Kiev yönetiminden, yine itiraf niteliğinde açıklamalar geldi.

Hava sahası ve savaş uçağı taleplerine NATO’dan destek bulamayan Volodimir Zelenskiy, bir kez daha NATO üyeliğinden ümidi kestiğini açıkladı, ittifak liderlerine tepki gösterdi.

Video konferans aracılığıyla İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen Ortak Sefer Gücü Toplantısı'na katılan Zelenskiy, NATO’ya üye olmayacağının Ukrayna’nın kabullenmesi gereken bir gerçeklik olduğunu vurguladı. Zelenskiy, “Senelerce, güya açık olan kapılar hakkında konuşulmasını dinledik, fakat şimdi duyuyoruz ki İttifaka giremeyeceğiz. Gerçek olan bu. Bunu kabul etmeliyiz” ifadelerini kullandı.

Avrupalı liderlere “bize yardım edin” diye seslenen Ukrayna Devlet Başkanı, Batılı ülkelere, Ukrayna’ya askeri teçhizat sevkiyatını ciddi anlamda artırmaları çağrısı yaptı.

# abd # rusya # Ukrayna # Putin # nato # Devlet # moskova # savaş # yardım # itiraf # kiev # Zelenskiy