Herson bölgesi Rusya'nın kontrolü altında

Rusya’nın NATO kuşatmasına karşı Ukrayna'ya askeri operasyonu 20 günü geride bıraktı. Rus ordusu Herson kentinde kontrolü sağladı, Başkentte de kuşatma daralıyor. Kiev’de 35 saatlik sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Rus Ordusu, Ukrayna operasyonunun 20. gününde kritik kentlerde ilerliyişini sürdürüyor.

Rusya Savunma Bakanlığı, Herson kentinin kontrol altına alındığını duyurdu. Bakanlık Sözcüsü İgor Konaşenkov, “Herson bölgesinin tüm toprakları, Rusya silahlı kuvvetlerince kontrol altına alındı” dedi.

Rusya Savunma Bakanlığı, Herson’da, Ukrayna birliklerinin terk edilmiş ve imha edilmiş teçhizatının görüntülerini yayınladı.

Rus birlikleri, Herson’da sevinçle karşılandı. Herson sakinleri, şehrin Rus ordusunun denetimine geçmesinin ardından 1944 Mart'ında şehri Nazilerden kurtaran Sovyet askerlerinin anısına tören düzenledi.

Öte yandan Rus hava indirme kuvvetleri, Nijnegorsk bölgesinde, Ukrayna Ordusuna bağlı neo-nazi grupların ve yabancı paralı askerlerin karargah olarak kullandığı bir askeri merkezi ele geçirdi. Merkezdeki, 10 adet Javelin füze sistemi ile çeşitli ağır silahlara el konuldu

KİEV'DE 35 SAATLİK SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLDİ

Başkent Kiev’de ise kuşatma daralıyor. Rus ordusunun kuşatması altındaki Kiev'de 35 saat süreyle sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Kiev Belediye Başkanı Vitali Kliçko, yasağın, akşam saat 20.00'den Perşembe sabahı 07.00'a kadar süreceğini duyurdu. Bu süre zarfında sadece barınaklara ulaşmak için dışarı çıkılabilecek.

Polonya, Çekya ve Slovakya Başbakanlarının, Avrupa Birliği misyonuyla Ukrayna ile dayanışma amacıyla Kiev'e gideceği açıklandı. 3 Başbakanın, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile de görüşmesi bekleniyor.

# abd # rusya # Ukrayna # Putin # operasyon # son dakika # avrupa # nato # avrupa birliği # Devlet # son # mart # kiev # rusya savunma bakanlığı # Zelenskiy # müzakere # Donetsk # İgor Konaşenkov # Herson