Çin'den tarihsel kökeni inceleme çağrısı

Çin Halk Cumhuriyeti Ukrayna'daki durumun tarihsel kökeninin incelenmesi için çağrı yaptı. ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı ile görüşen Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Dış İlişkiler Komisyonu başkanı Jiechi Yang, Ukrayna meselesinin tarihsel bağlamını netleştirmenin önemli olduğunu söyledi.

Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Yang Jiechi, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ile Roma'da bir araya geldi. İkilinin görüşmesinde Rusya- Ukrayna arasındaki gelişmeler de masaya yatırıldı.

Yang, Ukrayna meselesinin tarihsel bağlamını netleştirmenin, sorunun kaynağına inmenin ve tüm tarafların meşru endişelerine yanıt vermenin önemli olduğunu söyledi.

Yang Jiechi ayrıca uluslararası toplumu önemli bir sonuca ulaşmak ve olası en kısa süre içinde gerilimin düşürülmesini desteklemek için Rusya ve Ukrayna arasındaki müzakereleri ortak olarak desteklemeye çağırdı.

ÇİN RUSYA YAPTIRIMLARINA TEPKİLİ

Öte yandan Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, barış görüşmelerinin ilerlemesinde yapıcı bir rol oynamaya devam edeceğini açıkladı.

Tek taraflı yaptırımların durumu yalnızca karmaşıklaştıracağını belirten Bakan, "Karşılıklı diyalog ve istişareler Doğu ülkelerinin siyasi bilgeliği ve diplomatik geleneğidir, etkinliği fiilen kanıtlamıştır" dedi.

# abd # rusya # Ukrayna # çin # son dakika # Wang Yi # Çin Komünist Partisi # Jake Sullivan # yang jiechi