Alman hükümeti F-35 mi alacak?

Rusya’nın Ukrayna operasyonu ve ABD’nin, Moskova’ya karşı art arta açıkladığı yaptırımlar Avrupa ülkelerinde tedirginlik yaratırken, Almanya’dan dikkat çeken F-35 hamlesi geldi. Alman hükümetinin, F-35 savaş uçaklarını almak için Washington ile prensipte anlaştığı iddia edildi.

Rusya'nın Ukrayna operasyonu sonrası askeri harcamalarını artıracağını duyuran Almanya, ilk adımını F-35 ile atmaya hazırlanıyor.

Reuters'ın Alman hükümetine yakın kaynaklara dayandırdığı habere göre, Berlin yönetimi F-35 savaş uçakları almak için Washington ile prensipte anlaştı.

Alman DPA haber ajansı da Almanya'nın en fazla 35 adet F-35 uçağı almayı planladığını bildirdi. Ajansa göre, ABD’den alınacak F-35’ler, Alman hava kuvvetlerinde Tornado uçakların yerini alacak.

İddiaya ilişkin henüz Alman hükümetin resmi bir açıklama gelmedi. Almanya Başbakanı Olaf Scholz, ordunun federal bütçeden yatırımlar ve silahlanma projeleri için 100 milyar avro alacağını duyurmuştu. Scholz, bu ek fonun yatırım ve teçhizat için kullanılacağını açıklamıştı.

# abd # rusya # Ukrayna # açıklama # almanya # F-35 # hükümet # berlin # washington # savaş # bütçe # Olaf Scholz # scholz