''Neo-Nazileri biz eğittik''

Rusya’nın NATO kuşatmasına ve Neo-Nazilere karşı başlattığı operasyon 19. gününde devam ederken ABD’li eski istihbarat subayı Scott Ritter’den "Nazileri biz eğittik itirafı" geldi. Ritter, İngiliz, Amerikan ve Kanadalı askerlerin neo-Nazi oluşumlarını eğitmek için Ukrayna'ya gittiğini açıkladı.

“Bütün bunlarla ilgili en utanç verici şey, Nazileri biz eğittik" itirafını ABD'li eski istihbarat subayı Scott Ritter yaptı. Ukrayna'daki Neo Nazileri Amerika, İngiliz ve Kanadalı askerlerin eğittini söyledi.

Scott Ritter, “Bütün bunlarla ilgili en utanç verici şey, İngiliz, Amerikan ve Kanadalı askerlerin, ilki Azak olmak üzere bu neo-Nazi oluşumlarını eğitmek için Ukrayna'ya gitmesidir. Nazileri biz eğittik” ifadelerini kullandı.

ABD'li eski istihbarat subayı Scott Ritter, Gazeteci George Galloway’a özel röportaj verdi. Ukrayna’da iktidarı ele geçiren neo-Nazi grupların 2015 yılında Donbass'ın özel statüsünü tanımaya hazır olan eski devlet başkanı Petro Poroşenko'yu tehdit ettiklerini söyledi. Bu tehditlerden Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’nin de nasibini aldığını beirtti.

''NAZİLER DONBASS’I TEHDİT ETTİ''

Ukrayna’da meşru devlet başkanının devrildiğini söyleyen Ritter, Neo- Nazilerin Donbass’ı nasıl tehdit ettiğini de anlattı:

- Yabancı birimler ülkenin batısında milliyetçi müfrezeler oluşturmak için Ukrayna'ya gitti. Daha sonra bu kişiler meşru devlet başkanını devirerek şiddet içeren bir politika izlemeye başladı. Etkileri o kadar ciddi hale geldi ki, neo-Naziler, 2015 yılında Donbass'ın özel statüsünü tanımaya hazır olan eski devlet başkanı Petro Poroşenko'yu bile tehdit etti.

"NEO-NAZİ GRUPLAR ZELENSKİY'İ KOVDU"

Ritter, Neo-Nazi grupların Zelenskiy’i sınırdan kovduğunu açıkladı.

- Zelenskiy kendini barışı getirecek bir başkan olarak konumlandırdı. Sınır çizgisine geldi, Azak taburu üyeleriyle konuştu, onlara silahlarını bırakmalarını söyledi ve onlar da 'Kapa çeneni, yoksa dersini alırsın' diyerek onu oradan kovdu.
# abd # rusya # amerika # Ukrayna # Putin # son dakika # Devlet # Zelenskiy # Donbass # neo nazi # Scott Ritter