ABD ve NATO üssü yerle bir edildi

ABD ve NATO'nun Polonya sınırında Rus karşıtlarını eğittiği üs, Rusya tarafından vuruldu. Bir NATO yetkilisi, saldırının Batı’nın askeri malzeme tedarikine "açık mesaj" olduğunu söyledi.

Ukrayna'nın Polonya sınırına 20 kilometre mesafedeki bir askeri üssü yerle bir edildi.

NATO Askeri Komitesi Başkanı Amiral Rob Bauer, Rusya'nın Ukrayna'da Polonya sınırına yakın bir askeri eğitim merkezine saldırısının Batı'nın askeri malzeme ve yakıt tedarikine "açık bir yanıt" olduğunu söyledi.

Lviv Bölge Valisi, "Batıdaki askeri tesise Rusya tarafından 30 roket atıldı." dedi. Ukrayna balistik füze saldırısında 35 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Üste, NATO tarafından Ukraynalılara eğitim verilen Uluslararası Barış ve Güvenlik Merkezi bulunuyordu. Askeri eğitim üssünün Batı’dan gönderilen silahların dağıtımında kullanıldığı düşünülüyor.

Rus medyası füze saldırısına hedef olan askeri üssün NATO eğitimleri ve tatbikatlarına ev sahipliği yaptığını da hatırlattı.

Rusya'nın harekatına günler kala Yavoriv'deki üsten birçok fotoğraf servis edilmişti. Fotoğraflarda ABD'li askerlerin Ukrayna ordusuna omuzdan ateşlenen tanksavar füzesi eğitimi verdiği tespit edilmişti.

# abd # roket # rusya # Ukrayna # son dakika # nato # batı # Polonya # servis # üs # lviv