Zelenskiy'in hastane ziyareti eski çıktı

Volodimir Zelenskiy'in propaganda amacıyla servis edilen hastane ziyareti videosunun eski olduğu ortaya çıktı. Videoda 26 Şubat'ta hayatını kaybeden kişinin hemşire olduğu belirlendi.

Volodimir Zelenskiy'in propaganda amacıyla servis edilen hastane ziyareti videosunun eski olduğu ortaya çıktı. Yeni diye paylaşılan videoda 26 Şubat'ta ölen bir sağlık görevlisi yer aldı. Konuyla ilgili açıklama yapan Ukrayna Parlamentosu milletvekili İlya Kiva, Zelenskiy'in Kiev'den ayrıldığını söyleyerek "herkesi tam tersine ikna etmeye çalışıyorlar" ifadelerini kullandı.

Zelenskiy yönetimi yalan propaganda çalışması yürütmeye devam ediyor.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'in yaralı askerleri ziyareti denilerek paylaşılan videonun eski olduğu ortaya çıktı.

Ukrayna Parlamentosu Yüksek Rada’nın muhalif milletvekillerinden İlya Kiva, Telegram kanalından yaptığı paylaşımda Zelenskiy’in hastaneyi ziyaret ederek yaralı askerlere ödül takdim ederken görüntülendiği videonun sahte olduğunu ifade etti.

"ZELENSKİY KİEV'DEN AYRILDI, TAM TERSİNE İKNA ETMEYE ÇALIŞIYORLAR"

Kiva, "Kaydedilmiş videoları yedekte yayınlamaya başladığı açıktır. Ancak, düzenlenen videonun yaratıcıları, videodaki katılımcılardan birinin, doktor Inna Derusova'nın ölümü gibi bir durumu hesaba katmadı. O 26 Şubat'ta öldü” dedi.

Milletvekili Kiva, Zelenskiy'in Kiev'den ayrıldığını söyleyerek "herkesi tam tersine ikna etmeye çalışıyorlar" ifadelerini kullandı.

Rusya'nın harekatı sonrası Zelenskiy yönetimi bir çok yalan bilgi ve görüntü paylaşmıştı. Bunun son örneği de Rusya'nın Mariupol’da bir camiiyi bombalandığı iddiasıydı. İlk olarak Ukrayna Dışişleri Bakan yardımcısı tarafından paylaşılan bilgi Türkiye tarafından da yalanlandı.

# sağlık # hastane # türkiye # rusya # Ukrayna # milletvekili # son dakika # doktor # Devlet # son # Zelenskiy # servis # mariupol # İlya Kiva