''ABD müzakerelere engel oluyor''

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ukrayna harekatıyla ilgili olarak "Taleplerimiz konusunda kapsamlı belgelerin imzalanmasıyla operasyonlar sona erecek" dedi. Lavrov, Türkiye gibi Rusya ile diyaloğu olan birçok ülkenin ABD ve Batı tarafından tehdit edildiğini de belirtti.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ukrayna ile devam eden müzakere sürecine ilişkin konuştu. Başından beri diplomasiden yana olduklarını vurgulayan Lavrov, "Taleplerimiz konusunda belgelerin imzalanmasıyla operasyonlar sona erecek" dedi. Lavrov, ABD’nin müzakere sürecinin ilerlemesine engel olduğunu da belirtti.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov şu ifadeleri kullandı:

- Rusya, Ukrayna konusunda şartlarını bir çok kez söyledi. Taleplerimiz konusunda kapsamlı belgelerin imzalanmasıyla operasyonlarımız sona erebilir. Ukrayna heyeti müzakerelere önce müzakere olsun diye başlasa da daha sonra belli bir diyalog gelişti. Ancak birilerinin, büyük bir ihtimalle ABD’lilerin, Ukrayna heyetinin sürekli olarak elinden tuttuğu ve taleplerimizi kabul etmelerine izin vermediği hissi var. Fakat her şeye rağmen süreç devam ediyor.
- Batı bu krizin çözümünde güvenilmez bir garantör. Çünkü Rus karşıtı desteklerine devam ediyorlar. Ukrayna ile ilgili durumdan, yaptırımlardan soyutlansak bile Batı’nın davranışları, hem ana para birimlerinin üretildiği dünyanın bir parçası olarak, hem ekonomide ortak olarak, hem de altın rezervlerinin depolanabileceği ülke olarak güvenilmez olduğunu doğruluyor.

"ABD, TÜRKİYE DAHİL BİRÇOK ÜLKEYİ TEHDİT EDİYOR"

Lavrov, Türkiye gibi Rusya ile diyaloğu olan birçok ülkenin ABD ve batı tarafından tehdit edildiğine dikkati çekti:

- ABD, dünyanın dört bir yanına diplomatlarını gönderiyor, yönetimlere, Rusya ile ilişkilerini kesmesi taleplerini iletiyorlar. Aksi takdirde yaptırımlarla tehdit ediyorlar. Bu tür çalışmalar genellikle daha küçük ülkelerde yürütülüyor. Ancak bu tehditleri Çin, Hindistan, Mısır ve Türkiye’ye de yöneltmesi ABD’lilerin gerçeklik duygusunu kaybettiğini gösteriyor. Bu durum, tüm normları aşıyor.

Rusya Dışişler Bakanı Lavrov, Batının, ülkesinin Ukrayna konusunda sunduğu güvenlik garantileri ile ilgili önerileri dikkate alınmadığını hatırlattı. “Rusya’ya operasyondan başka seçenek bırakılmadı” dedi.

Operasyonda, ABD’nin Ukrayna'daki askeri biyolojik faaliyetlerinin de ortaya çıkarıldığını anımsatan Lavrov, “Batı’nın Rusya karşıtı projesini bozmayı başardık” ifadelerini kullandı.

# abd # türkiye # rusya # Ukrayna # hindistan # çin # Sergey Lavrov # batı # rus